Slovenski reprezentanci ne bo mogel pomagati niti Blažič

Izkušeni branilec, ki je po evropskem prvenstvu delodajalca našel v Turčiji, mora zaradi poškodbe hrbta na prisilni počitek.
Fotografija: Jako Blažiča (levo) mučijo bolečine v hrbtu. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
Odpri galerijo
Jako Blažiča (levo) mučijo bolečine v hrbtu. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters

Kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS), mora Jaka Blažič na prisilni počitek. Nepogrešljivi član naše reprezentance, ki je po septembrskem evropskem prvenstvu v Berlinu prestopil k turškemu moštvu Bahçeşehir, si je namreč poškodoval hrbet.

Blažič, ki je 30. junija praznoval 32. rojstni dan, bo z igrišč odsoten približno tri mesece, kar pomeni, da bo moral izpustiti novembrski cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bodo prihodnje leto gostili Filipini, Japonska in Indonezija. Slovenska izbrana vrsta se bo naslednji mesec v kvalifikacijah pomerila z Izraelom in Nemčijo.

Bojeviti in nepopustljivi Jaka bo moral tako na dokazovanje v dresu novega kluba še počakati. Že ob ob uvodu v novo sezono se je soočil z bolečinami v hrbtu. Zaradi poškodb v kvalifikacijah proti Izraelu in Nemčiji ne bosta mogla igrati niti Zoran Dragić (stegenska mišica) niti Luka Ščuka (križna kolenska vez).

Lestvico zagotavlja SofaScore

Komentarji: