Španci na evropskem prvenstvu brez Sergia Lulla

Pomlajena in oslabljena košarkarska reprezentanca Španije je pred eurom ostala še brez enega od najpomembnejših igralcev v zadnjih desetih letih.
Fotografija: Sergio Lull, drugi najbolj izkušeni španski košarkar v selekciji selektorja Sergia Scarioleje, ne bo igral na evropskem prvenstvu. FOTO: Šipić Roman
Odpri galerijo
Sergio Lull, drugi najbolj izkušeni španski košarkar v selekciji selektorja Sergia Scarioleje, ne bo igral na evropskem prvenstvu. FOTO: Šipić Roman

Pomlajeni in oslabljeni Španci so pred evropskim prvenstvom v košarki ostali še brez enega od najpomembnejših igralcev v zadnjih desetih letih. Na sredini pripravljalni tekmi proti Islandiji si je stegensko mišico poškodoval Sergio Lull, zaradi česar bo izpustil euro. Zdravniški pregled je sicer potrdil, da ne gre za resnejšo poškodbo, a bo košarkar moral počivati deset dni. Lull je bil ob Rudyju Fernandezu najizkušenejši mož v selekciji Sergia Scariole.

»Žalosten sem, ker zaradi poškodbe mišice ne bom mogel igrati na evropskem prvenstvu z 'La Familio'. Toda vesel, da sem te tedne delil s to sijajno skupino. Srečno, fantje!« je na družbenih omrežjih zapisal 34-letni branilec madridskega Reala.

Scariolo ima trenutno na voljo le trinajst igralcev, enega pa bo moral izločiti. Na seznamu so: Lorenzo Brown, Juan Nunez, Jaime Fernandez, Darío Brizuela, Xabi Lopez-Arostegui, Rudy Fernandez, Joel Parra , Juancho Hernangomez, Jaime Pradilla, Usman Garuba, Sebas Saiz, Fran Guerra, Willy Hernangómez.

Preberite še:

Komentarji: