Stožiško pogorišče je zapustil še Begić

Petrol Olimpija je pred nedeljsko tekmo z Rogaško za točke DP ostala brez kapetana.
Fotografija: Mirza Begić je v Stožicah zdržal le eno leto. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Mirza Begić je v Stožicah zdržal le eno leto. FOTO: Roman Šipić

Sixt Primorska je že nekaj tednov nosi najtežje breme med slovenskimi košarkarskimi moštvi, a si zaradi dobre sestave moštva in organizacije kluba zelo zanesljivo utira pot mimo vseh čeri ter optimistično pričakuje finalno serijo 2. lige ABA s skopskim MZT, ki se bo začela v ponedeljek v Kopru. Povsem obraten primer je Petrol Olimpija. Potem ko je izpadla iz prve regionalne lige, se njena kalvarija nadaljuje tudi pred nadaljevanjem 5. kola lige Nova KBM prvaka.

Medtem ko resna moštva pilijo le še zadnje podrobnosti pred vrhuncem, se v Stožicah še vedno ukvarjajo s korenitimi rokadami. Klub so v tej sezoni zapustili Scottie Reynolds, Jalek Felton, Blaž Mesiček, Igor Tratnik, Nenad Miljenović in še nekaj mlajših članov prvega Olimpijinega moštva, trenerja Zoran Martič in Saša Nikitović ter vsi njuni pomočniki. Zdaj se je na dolgi seznam odpisanih vpisal še Mirza Begić, ki je vstopil v sezono v vlogi kapetana in ob bučni napovedi, da bo igral bistveno bolje kot lani, ko se je pobiral po ponesrečeni avanturi v Iranu. Pričakovanja je izpolnil le delno, od prihodu trenerja Jureta Zdovca pa se je začelo krepiti vprašanje, kdaj bosta spet prišla navzkriž. V Ljubljani sta namreč sodelovala že v sezoni 2008/09, po njej pa je Begić zavrnil vabili za igranje v reprezentanci na EP 2009 in SP 2014, ko je bil selektor Zdovc. Zato pa je vmes branil slovenske barve na EP 2011 in 2013 pod vodstvom Božidarja Maljkovića.

Svoje sta nedvomno prispevala že kar psihotično stanje v Olimpijinem moštvu, v katerem je po zadnji zamenjavi trenerjev poniknil tudi Jusuf Sanon, in visoka pogodba Mirze Begića, ki je v tej sezoni prikazal najboljše predstave v Fibini lige prvakov, v ligi ABA že vidno slabše, v slovenskem DP pa je igral le na petih tekmah s povprečjem 6,8 točke in 3,4 skoka. Po sporazumni prekinitvi pogodbe je 33-letni center dejal: »V Ljubljano sem se vedno vračal z veseljem, Olimpijin dres pa na vsaki tekmi nosil s ponosom. Žal mi je, da v tej sezoni nismo dosegli ciljev, ki smo si jih zastavili. Moštvu želim vso srečo v preostanku sezone.«
 

Novomeščani si ližejo rane


Petrol Olimpija se bo po porazu na Polzeli poskusila pobrati proti Rogaški, boj za čim boljše izhodišče pred četrtfinalom končnice pa se bo nadaljeval tudi v Domžalah, kjer bodo gostovali Hopsi in poskusili še četrtič v sezoni ugnati Helios. »Hopsi gojijo zelo atletsko košarko, z veliko tekanja in učinkovito tranzicijsko igro. Eden naših ciljev je, da jim poskušamo biti enakovredni pri skokih, odločala pa bosta tudi zbranost in želja igralcev,« opozarja trener Domžalčanov Dejan Jakara.

Krka bo naslednjo tekmo odigrala šele v petek v Stožicah, čas pa bo lahko izkoristila za lizanje ran. Domen Bratož si je namreč v četrtek huje poškodoval koleno, Dominik Mavra okreva z načetim zapestjem, Dino Cinac ima težave s kolenom, Luka Lapornik s tetivo, zdravstvene preglavice pa ima tudi Jure Lalić.

Pari 5. kola lige Nova KBM za prvaka, danes: Helios Suns – Hopsi Polzela (19); nedelja: Petrol Olimpija – Rogaška (19); že odigrano – Krka : Sixt Primorska 62:85; vrstni red: Sixt Primorska 4:0, Petrol Olimpija 2:1, Hopsi Polzela in Rogaška po 2:2, Krka 2:3, Helios Suns 0:4.
5. kolo za obstanek, danes: Šentjur – Zlatorog (19), Ilirija – Šenčur GGD (19); vrstni red: Šentjur 7:3, Šenčur GGD 6:4, Zlatorog 5:5, Ilirija 2:8.

Preberite še:

Komentarji: