Subotića odslovili že pred prihodom slovenskega prvaka

Zelo zahteven konec tedna za trojico v ligi ABA.
Fotografija: Slobodan Subotić se je moral hitropotezno posloviti. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Slobodan Subotić se je moral hitropotezno posloviti. FOTO: ABA

Ljubljana – S stoodstotno bero v 2. kolu lige ABA so slovenska moštva dvignila letvico pričakovanj pred nadaljevanjem tekmovanja. Ne nazadnje so tri zmage v istem koncu tedna nazadnje zbrala v finišu sezone 2011/12, ko so imela v ognju kar štiri železa, poleg Olimpije in Krke še Helios in Zlatorog. Uspeh bo težko ponoviti, saj so naslednje ovire sila neugodne.

Na papirju bo imela najmanj zahtevno delo vodilna Cedevita Olimpija proti Igokei, ki je še brez zmage; klonila je s Partizanom in Mornarjem. Toda stožiška zasedba je v Laktaših okusila že osem zaporednih porazov ter po prikazanem ob treh razočaranjih v evropskem pokalu in nihanjih med dvobojem s Cibono nikakor ne sodi med zanesljive stave. Toda še težje delo čaka preostali slovenski zasedbi, saj se bosta pomerili s slovitima tekmecema na popravnem izpitu.

Krka bo v nedeljo gostila branilko regionalnega naslova Crveno zvezdo, ki je pred tednom okusila domači poraz proti Budućnosti, v četrtek gladko klonila proti Maccabiju v evroligi z 69:84, v negativni bilanci pa ima tudi poraz s Koprom Primorsko v četrtfinalu superpokala ABA. Izkušeni kapetan Novomeščanov Jure Balažič se zaveda kakovosti Beograjčanov, hkrati pa opozarja na nihanja njegovega moštva, ki v uvodnem kolu ni izkoristilo prednosti domačega igrišča proti FMP, nato pa zaigralo bistveno bolje v Zadru.

»Proti FMP smo res igrali porazno, tokrat se moramo izkazati z bolj bojevito in moštveno predstavo. Motivacija ne sme biti vprašljiva, saj smo profesionalci in bi se morali vsake tekme lotiti z zadostno vnemo. Proti tako uglednemu tekmecu pa je želja po dokazovanju še toliko večja,« meni 39-letni Balažič, ki je bil v ponedeljek prvi Krkin strelec v Zadru.
 

Koprčani pri ranjenih levih


Koper Primorska bo dve uri pozneje gostovala v Podgorici, kjer jo bo čakal podprvak lige ABA. Budućnost je uspešno zakorakala tudi v novo regionalno prvenstvo z zmagama nad Zadrom in Crveno zvezdo, zato pa doživela tri poraze v evropskem pokalu proti Unicaji v Malagi ter Trentu in Gdynii v domači dvorani, kar je bilo preveč za nepotrpežljive Črnogorce. Včeraj so se že razšli s trenerjem Slobodanom Subotićem, ki je vodil slovensko reprezentanco na EP 2003. Namesto njega bo krmilo začasno prevzel njegov pomočnik Petar Mijović, ki je vskočil že v prejšnji sezoni po predčasnih slovesih Aleksandra Džikića in Jasmina Repeše.

Strateg Koprčanov Jurica Golemac dobro ve, kaj pomeni takšna rokada: »Gostovanje v Podgorici je tudi vedno eno od najtežjih, v novih razmerah bo vse skupaj še bolj zapleteno. Budućnost ima nadarjeno moštvo, ki bo zagotovo izjemno nabrušeno. Toda ostajamo samozavestni in želimo dokazati, da lahko dobro igramo tudi v gosteh. Če se nam bo ponudila priložnost za presenečenje, jo bomo zagrabili z obema rokama.«

Pari 3. kola lige ABA, danes: Mornar – Partizan (17), Igokea – Cedevita Olimpija (20); nedelja: Krka – Crvena zvezda (18), Budućnost – Koper Primorska (20); sinoči – Cibona : FMP 63:81 (Rebec 7 za Cibono), Mega Bemax : Zadar 98:74 (Mesiček in Macura brez točke za Mego).

3. kolo SKL, danes: Hopsi Polzela – Terme Olimia (19), Helios Suns – Rogaška (19), Šenčur GGD – Šentjur (19); že odigrano – Krka : Zlatorog 104:70.

Komentarji: