Celo Jazz razglašen proti razigranemu Dončiću (VIDEO)

Dallas je s 111:103 premagal odlično moštvo iz Utaha, slovenski as je bil prvi strelec tekme in blizu trojnega dvojčka. Zadel je šest trojk.
Fotografija: Luka Dončić je Utahu nasul 31 točk. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić je Utahu nasul 31 točk. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports

Košarkarji Dallas Mavericks so v ligi NBA s 111:103 premagali Utah Jazz, znova je blestel slovenski biser Luka Dončić. Dosegel je 31 točk, devet skokov in osem podaj. Pri gostih je bil najboljši Mike Conley z 28 točkami.



Dallas je dosegel peto zaporedno zmago in 28. na 49 tekmah in je na dobri poti v končnico na sedmem mestu zahodne konference. Dončić je na igrišču American Airlines Centra prebil 36 minut, met iz igre je imel 11/26, za tri točke 6/11, zadel je vse tri proste mete. Vpisal je še devet skokov, od tega sedem v obrambi. Imel je še štiri izgubljene žoge in dve osebni napaki. 

Dončić se je poigraval s tekmeci. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports
Dončić se je poigraval s tekmeci. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports


Dončić je znova kazal svoje čarovnije, poleg njega pa so se pred 4261 gledalci izkazali tudi njegovi soigralci, ki so tekmece iz dežele mormonov zasenčili predvsem v tretji četrtini, ki so jo zaključili z vodstvom 87:69. Pri Dallasu je Dorian Finney-Smith dosegel 23 točk, Jalen Brunson 20, Josh Richardson 17 in Tim Hardaway 16. Kristaps Porzingis je poškodovan.

image_alt
Nemočni tudi najboljši košarkarji z vzhoda

 

Prekinjen niz Utaha


Dončić in druščina so prekinili serijo devetih zmag Utaha, najboljšega moštva v ligi. Dallas ga je premagal prvič v tretjem poskusu. »Vsi smo bili prepričani, da nam bo uspelo,« je dejal Dončić: »Vsako moštvo v NBA je premagljivo. To je bila velika zmaga za nas, saj je Jazz vodilni v konferenci,« je bil zadovoljen Dončić, ki ima povprečje 28,6 točke na tekmo in je peti v ligi. Pri asistencah je z 8,8 četrti.

Luka je spet v odlični formi. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports
Luka je spet v odlični formi. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports


Trener Rick Carlisle je bil ponosen na obrambo, ki je tekmeca, ki v povprečju dosega 117,2 točke, pustila pri 103 točkah, kar je najmanj v skoraj dveh mesecih.

Kljub porazu ima Jazz še vedno najboljše razmerje med zmagami in porazi v ligi (38:12). Dallas bo v noči na četrtek gostoval pri teksaškemu tekmecu Houston Rockets.



Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: