Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

V Podgorici po slovenskih košarkarskih taktih

Budućnost in Studenski centar, podgoriška kluba v ligi ABA, bosta vodila Andrej Žakelj in Dejan Jakara.
Andrej Žakelj je bil za odlično delo v Podgorici nagrajen s selitivjo k Budućnosti. FOTO: ABA
Andrej Žakelj je bil za odlično delo v Podgorici nagrajen s selitivjo k Budućnosti. FOTO: ABA
G. N., STA
20. 11. 2023 | 07:52
20. 11. 2023 | 07:53
1:55

Vajeti podgoriških košarkarskih klubov v ligi ABA bodo v rokah slovenskih strokovnjakov. Andrej Žakelj, ki je doslej zelo uspešno vodil Studentski centar, je postal novi trener enega od najboljših klubov v ligi Budućnosti, pri mlajših mestnih tekmecih pa ga je nasledil Dejan Jakara.

»Iskreno, vse se je zgodilo tako hitro, da še zbiram vtise. Najprej, sem vznemirjen, ker sem dobil priložnost za vodenje tako velikega kluba, kot je Budućnost, ki ima zelo veliko podporo navijačev Dal bom svoj maksimum, kot sem ga dal pri prejšnjem klubu. Prepričan sem, da bomo tako vsi boljši, takšni bodo tudi rezultati,« je ob bliskoviti menjavi trenerskega stolčka povedel Žakelj. 

Dejan Jakara bo pri Sudentskem centru nadaljeval slovensko strokovno delo. FOTO: ABA
Dejan Jakara bo pri Sudentskem centru nadaljeval slovensko strokovno delo. FOTO: ABA

Jakara je trenersko pot začel pri Jančah, nato pa je od leta 2015 sedel na klop Heliosa iz Domžal kot pomočnik trenerja. Kasneje je deloval še pri češkem Brnu, preden se je na klop Domžal vrnil kot glavni trener novembra 2018.

Sedemintridesetletni trener je po koncu prejšnje sezone, ko je Helios izgubil v finalu DP proti Cedeviti Olimpiji, zapustil klop Domžalčanov, njegova nova sredina pa ni sporočila, kako dolgo bo ostal na klopi Studentskega centra.

Ta na lestvici lige Aba zaseda osmo mesto s štirimi zmagami in štirimi porazi. Jakara bo v tem tekmovanju debitiral naslednjo nedeljo, ko bo tekmec FMP.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine