Dober debi novincev v Dallasu: »Z Dončićem je košarka tako enostavna«

Košarkarji Dallasa so s kar 146:111 premagali favorizirano Oklahomo, Luka Dončić je odigral le tri četrtine in se ustavil pri 32 točkah.
Fotografija: Dončić in Gafford, ki je prišel iz Washingtona, sta se v igri hitro ujela. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Dončić in Gafford, ki je prišel iz Washingtona, sta se v igri hitro ujela. FOTO: Reuters

V ligi NBA je bil v četrtkovem zaključku prestopnega roka Dallas zelo aktiven, pod košem so se okrepili z Danielom Gaffordom in PJ Washingtonom, ki sta takoj pokazala dobro predstavo. Za okroglo 30. zmago sezone je Dallas doma s kar 146:111 premagal Oklahomo, ki je bila brez moči, zato je Luka Dončić lahko zadnjo četrtino spremljal s klopi. V dobrih 31 minutah na parketu je dosegel 32 točk, osem skokov in devet asistenc.

Čas bo pokazal, kako smotrni sta bili menjavi za Gafforda (Washington) in Washingtona (Charlotte), ki nedvomno predstavljata okrepitvi, a je Dallas ostal še brez dveh izborov v prvem krogu nabora in je tako praktično brez kapitala za nadaljnje menjave. Prvi vtis je bil zelo dober. Dallas je imel od začetka tekme škarje in platno v svojih rokah, Dončić je že v prvi četrtini dosegel 18 točk, Teksašani so jih v prvem delu dosegli kar 47 in postavili nov rekord franšize.

Košarka je z Luko Dončićem lahko zelo enostavna, je spoznal PJ Washington. FOTO: AFP
Košarka je z Luko Dončićem lahko zelo enostavna, je spoznal PJ Washington. FOTO: AFP

Prednost je še naprej naraščala in Jason Kidd v zadnji četrtini Ljubljančana sploh ni poslal v igro. Iz igre je tokrat Dončić metal 9-14 in 4-8 za tri, ustavil se je pri 32 točkah in v ospredje tokrat spustil soigralce. Drugi strelec moštva je bil Kyrie Irving, ki je dosegel 25 točk.

Gafford in Washington sta hitro videla, da bo njuno življenje s slovenskim košarkarskim asom precej drugačno, predvsem lažje. Po vstopu v igro je Dončić obema takoj podelil podaji za alley-oop in pokazal, da resno računa nanju v napadu. Gafford je tekmo končal z 19 točkami in 9 skoki, Washington s 14 točkami in 5 skoki. Če bo Washingtonu stekel met za tri točke, dve sezoni nazaj je bil z razdalje že zelo učinkovit, bi lahko bil pomembna okrepitev za Dallas.

»Bila sta odlična, tako v obrambi kot v napadu. V prvi četrtini smo postavili rekord franšize in vsem pokazali, da smo zelo veseli, da sta Daniel in PJ z nami in da računamo na njiju. Cela ekipa je igrala vrhunsko, tudi navijači so se izkazali. Ni nam bilo lahko, Oklahoma ni igrala štiri dni, mi pa smo šele v petek zvečer prišli z vzhodne obale in takoj igrali tekmo ob dveh popoldne. A tako pač je, tu smo, da osvojimo naslov prvakov, nič drugega ni važno,« je bil odločen Kidd.

»Takoj sem se počutil, kot da sem že nekaj časa del te ekipe, ko sem bil na parketu s Kyriejem in Luko, vse je bilo enostavno. Ponosen sem, da sem igral pred temi navijači,« je debi pospremil Gafford, Washington pa zaključil: »Vsi so mi govorili, da bom imel veliko odprtih metov v Dallasu, a šele ko sem bil v igri z Dončićem in Kyriejem, sem videl, kako enostavna je lahko košarka.«

Tudi naslednje tri tekme bodo odigrali v domači dvorani American Airlines, v prihajajočem tednu še z Washingtonom in San Antoniom, po All-Star vikendu naslednji konec tedna pa še s Phoenixom.

Liga NBA:

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 146:111
LA Clippers - Detroit Pistons 112:106
Brooklyn Nets - San Antonio Spurs 123:103
Charlotte Hornets - Memphis Grizzlies 115:106
Orlando Magic - Chicago Bulls 114:108 (podaljšek)
Washington Wizards - Philadelphia 76ers 113:119
Atlanta Hawks - Houston Rockets 122:113
New York Knicks - Indiana Pacers 111:125
Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 95:119
Golden State Warriors - Phoenix Suns 113:112
Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 84:93

Komentarji: