Ačimović: Na euru lahkih tekmecev ni

Do žreba skupin za EP do 21 let le še en teden, zaživela tudi slovenska spletna stran.
Fotografija: Mile Ačimović je leta 2017 sodeloval na žrebu za prvenstvo v futsalu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Mile Ačimović je leta 2017 sodeloval na žrebu za prvenstvo v futsalu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Slovenija in Madžarska bosta prihodnje leto gostili evropsko prvenstvo do 21 let, kar bo največji nogometni dogodek v Sloveniji. Izbranci Mileta Ačimovića bodo tekmece dobili na žrebu, ki bo 10. decembra ob 12.30 v Nyonu. En teden pred žrebom je zaživela tudi slovenska uradna stran prvenstva, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Na žrebu, ki bo zaradi pandemije novega koronavirusa brez udeležbe na samem prizorišču, bodo v kakovostnem bobnu 1 so reprezentance Španije, Nemčije, Francije in Anglije, v bobnu 2 so se znašle izbrane vrste Italije, Danske, Portugalske in Nizozemske, v bobnu 3 so selekcije Romunije, Hrvaške, Češke in Rusije, medtem ko so v bobnu 4 Madžarska, ki bo v skupini A, Slovenija, ki bo skupini B, Švica in Islandija.
 

Skupina bo težka


»Na evropskem prvenstvu ni slabih nasprotnikov. Čaka nas izredno težka skupina, saj se bomo ne glede na žreb udarili z najboljšimi reprezentancami v Evropi. Šli bomo iz tekme v tekmo, vsekakor pa je en cilj, ki si ga lahko zastavimo, preboj v zaključne boje. To bi pomenilo, da bi nas naši gledalci lahko spremljali tudi v drugem delu prvenstva v juniju,« je o ciljih za NZS spregovoril Ačimović.

Mile Ačimović je pred kratkim prevzel mlado vrsto. FOTO: Roman Šipić/Delo
Mile Ačimović je pred kratkim prevzel mlado vrsto. FOTO: Roman Šipić/Delo


Prvenstvo reprezentanc do 21 let, na njem bo prvič 16 ekip, bo zaradi natrpanega programa in posledic pandemije novega koronavirusa nekoliko drugačno kot običajno. Skupinski del bo med 24. in 31. marcem 2021, izločilni boji pa med 31. majem in 6. junijem 2021. Šestnajst reprezentanc bo v skupinskem delu razdeljenih v štiri skupine, iz vsake pa se bosta nato po dve najboljši prebili v četrtfinale. Slovenija pa bo gostila tudi prvo in zadnjo tekmo prvenstva, uvodna bo 24. marca v Mariboru, finalna pa 6. junija v Ljubljani.
 

Z gledalci ali ne?


EP, za katerega še ni znano, ali bo poteklo z gledalci na štadionih ali ne, bodo sicer ob Mariboru in Ljubljani gostili še Koper, Celje, Budimpešta, Györ, Szekesfehervar in Sombotel.

Nogometno zvezo Slovenije čaka velik organizacijski zalogaj.
Nogometno zvezo Slovenije čaka velik organizacijski zalogaj.


NZS pa je ob tem odprla tudi uradno slovensko spletno stran under21.nzs.si. »Na njej bodo lahko ljubitelji nogometa našli vse novice v povezavi s prvenstvom, reprezentancami, s poudarkom na slovenski, spoznali gostiteljska mesta prvenstva v Sloveniji in na Madžarskem, s klikom na povezavo 'pokaži interes' pa se bodo obiskovalci lahko naročili na obvestila o vstopnicah in vseh pomembnejših dogodkih do začetka prvenstva,« so pojasnili pri NZS.

Preberite še:

Komentarji: