Mile Aćimović že dobil vse morebitne tekmece

Znani so vsi udeleženci evropskega prvenstva U21, ki bo naslednje leto pri nas in na Madžarskem.
Fotografija: Mile Aćimović je prevzel mandat nedavno po slovesu selektorja Primoža Glihe. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Odpri galerijo
Mile Aćimović je prevzel mandat nedavno po slovesu selektorja Primoža Glihe. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo

Slovenija in Madžarska bosta prihodnje leto gostili nogometno evropsko prvenstvo do 21 let. Obe državi imata zagotovljen nastop, prav tako pa so po kvalifikacijah znani tudi preostali udeleženci prvenstva, za katerega bo žreb skupin 10. decembra v Nyonu. Obe gostiteljici bosta v najnižjem, četrtem bobnu.

V kakovostnem bobnu 1 so reprezentance Španije, Nemčije, Francije in Anglije, v kakovostnem bobnu 2 so se znašle izbrane vrste Italije, Danske, Portugalske in Nizozemske, v kakovostnem bobnu 3 so umeščene selekcije Romunije, Hrvaške, Češke in Rusije, medtem ko so v kakovostnem bobnu 4 Madžarska, ki bo v skupini A, Slovenija pod vodstvom selektorja Milenka Aćiomovića, ki bo igrala v skupini B, Švica in Islandija.


Finale prvenstva bo junija v Stožicah


Prav islandski nogometni upi so si kot zadnji zagotovili nastop na EP, potem ko je pritožbeni organ Evropske nogometne zveze (Uefa) določil, da se zaostali tekmi Armenija vs. Švedska in Armenija vs. Islandija registrirata z rezultatom 0:3. Armenija je bila namreč po Uefini oceni odgovorna za neodigrani tekmi v skupini 1, tako da se je na drugo mesto povzpela Islandija in posledično izrinila Poljsko s položaja petih najboljših drugouvrščenih reprezentanc v kvalifikacijah.

Del reprezentance U21 je tudi napadalec Žan Celar (desno). FOTO: Tadej Regent
Del reprezentance U21 je tudi napadalec Žan Celar (desno). FOTO: Tadej Regent


Prvenstvo reprezentanc do 21 let bo zaradi natrpanega programa in posledic pandemije novega koronavirusa nekoliko drugačno kot običajno. Skupinski del bo med 24. in 31. marcem 2021, izločilni boji pa med 31. majem in 6. junijem 2021.

Šestnajst reprezentanc bo v skupinskem delu razdeljenih v štiri skupine, iz vsake pa se bosta nato po dve najboljši prebili v četrtfinale. Tekme v Sloveniji bodo gostili Maribor, Celje in Ljubljana. Slednja bo tudi gostiteljica finala.

Preberite še:

Komentarji: