Aleksander Čeferin snuje popravek pravila VAR tehnologije

Uporaba video nadzora vznemirja tudi predsednika Evropske nogometne zveze.
Fotografija: Zaradi različnih tolmačenj VAR pogosto povzroči več težav glavnim sodnikom, namesto da bi jim olajšal odločitve. FOTO: Andy Rain/AFP
Odpri galerijo
Zaradi različnih tolmačenj VAR pogosto povzroči več težav glavnim sodnikom, namesto da bi jim olajšal odločitve. FOTO: Andy Rain/AFP

Video nadzor spornih trenutkov oziroma VAR vznemirja nogometne navijače in tudi glavne akterje. Predvsem njegova uporaba in tolmačenje nekaterih pravil, ki naj bi sodnikom olajšala delo in ne otežila. Mednje sodi tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin, ki sicer ne sodi med oboževalce VAR.

Triinpetdesetletni Slovenec na vrhu ene od najvplivnejše športnih organizacij je razkril, da pri Uefa pripravljajo nekaj sprememb pravil o uporabi VAR.

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin ne velja za velikega podpornika VAR. FOTO: Harold Cunningham/AFP
Predsednik UEFA Aleksander Čeferin ne velja za velikega podpornika VAR. FOTO: Harold Cunningham/AFP


»Veliko je predlogov, kako izboljšati VAR. Za mene bi bilo najkoristnejše, če bi ga uporabili zgolj v najbolj pomenljivih trenutkih. V nekaterih se igra prekinja in ta traja nekaj minut, kar ni dobro za nogomet,« je razkril del svojega pogleda o VAR in ga dopolnil.

»Ena od rešitev je, da omejimo uporabo VAR. Pri igri z roko je nič koliko dilem. Ali pri ofsajdu za centimeter ali dva. Tudi pri branjenju enajstmetrovk, ko vratar zapusti črto za nekaj centimetrov,« je Čeferin izpostavil nekaj najbolj spornih položajev, ki ponavadi burijo duhove, sprožajo preveč razburjenja in različnih tolmačenj.

Preberite še:

Komentarji: