Angleškim navijačem oblasti odsvetovale pot v Rim

Angleška nogometna reprezentanca se bo v soboto v četrtfinalu evropskega prvenstva pomerila z Ukrajino v italijanski prestolnici.
Fotografija: Angleški navijači med spremljanjem tekme osmine finala z Nemčijo v Croydonu. FOTO: Henry Nicholls/Reuters
Odpri galerijo
Angleški navijači med spremljanjem tekme osmine finala z Nemčijo v Croydonu. FOTO: Henry Nicholls/Reuters

Na poti do morebitnega polfinala pa jim ne bodo pomagali navijači, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Potniki v Italijo iz Velike Britanije bi morali namreč opraviti obvezno petdnevno karanteno. Obenem so tudi britanske oblasti zaradi povečanega števila okužb z delta različico novega koronavirusa odsvetovale potovanja svojim državljanom, saj bi ob vrnitvi morali opraviti še desetdnevno karanteno.

Italijanske oblasti so tako pozvale britanske, naj storijo vse, da pot angleškim navijačev v Rim preprečijo, saj na stadion Olimpico zaradi karantene ne bi mogli, piše AFP.

Angleška nogometna zveza (FA) se sicer v sodelovanju z Evropsko nogometno zvezo dogovarja z britansko ambasado v Rimu, da bi 2560 vstopnic, kolikor jih pripada FA, ponudili angleškim državljanom, živečim v Italiji. Vstopnice bodo po sicer po zadnjih informacijah dostopne splošni javnosti, v kolikor se obe državi ne bosta mogli dogovoriti o prodaji dragocenih kosov papirja angleškim navijačem v Italiji. Dvoboj med Anglijo in Ukrajino bo v soboto na sporedu ob 21. uri.

Preberite še:

Komentarji: