Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Angleži črtali Liverpool in Arsenal, dodali pa tretjeligaša

Časnik Times je razkril nekatere podrobnosti okrog otoške kandidature za organizacijo evropskega prvenstva v nogometu leta 2028.
Štadion Tottenhama sodi visoko na seznamu angleške kandidaure za euro 2028. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
Štadion Tottenhama sodi visoko na seznamu angleške kandidaure za euro 2028. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
F. T.
21. 9. 2022 | 14:20
21. 9. 2022 | 14:22
1:52

Časnik Times je razkril nekatere podrobnosti okrog otoške kandidature za organizacijo evropskega prvenstva v nogometu leta 2028. Skupna kandidatura nogometnih zvez Anglije, Škotske, Walesa, Severne Irske in Republike Irske uživa močno prednost pred tekmeci (euro 2028 želijo tudi Turki), Otočane bo težko premagati. Anglija naj bi za spektakel prispevala šest štadionov, preostale štiri otoške članice Uefe pa po enega.

Kandidira tudi načrtovani novi štadion Evertona

Med deseterico štadionov, ki naj bi jih Uefi ponudila angleška zveza (FA), so nekatera presenetljiva imena, obenem je nenavadno, da sta denimo izpadla štadiona Liverpoola in predvsem Arsenala; slednji je namreč kot nov. Deset angleških štadionov v končnem izboru – pozneje jih bodo izbrali šest – je naslednjih: Wembley, štadioni Tottenhama, West Hama, Aston Ville, Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Sunderlanda in Newcastla.

Villa Park v Birminghamu je štadion Aston Ville. FOTO: Andrew Boyers/Reuters
Villa Park v Birminghamu je štadion Aston Ville. FOTO: Andrew Boyers/Reuters

Kandidira tudi načrtovani novi štadion Evertona ter najbolj presenetljivo štadion MK s 30.500 sedeži, na katerem igra tretjeligaš Milton Keynes Dons. Ta ne bi bil najmanjši, saj bi lahko Severna Irska prispevala le prenovljeni štadion Windsor Park (18.500), na katerem je dvakrat igrala – resda na starem objektu – tudi Slovenija.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine