Ante Šimundža: Moji igralci niso morilci

V Zagrebu pred 14.000 gledalci nenavadna tekma s kar tremi rdeči kartoni za bolgarsko moštvo slovenskega trenerja.
Fotografija: Ante Šimundža z Bolgari ni preskočil visoke hrvaške ovire. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Ante Šimundža z Bolgari ni preskočil visoke hrvaške ovire. FOTO: Jure Eržen/Delo

Povratna tekma 3. kola kvalifikacij za ligo prvakov med Dinamom iz Zagreba ter vodilnim bolgarskim klubom Ludogorcem iz Razgrada ne sodi ravno med tiste običajne: 14.000 navzočih je na tribunah zagrebškega štadiona Maksimir imelo kaj videti. Iz domačega zornega kota je bila sinoči najbolj pomembna zmaga s 4:2 in tako prepričljiva uvrstitev modrih v sklepno kvalifikacijsko kolo oz. že zagotovljen nastop vsaj v skupinskem delu evropske lige. Bil je pa to silno živahen večer v hrvaški metropoli, v katerem je sodnik Benoit Bastien iz Francije pokazal gostom kar tri rdeče kartone.

»Pa saj moji igralci niso morilci. Ne vem, če je bilo prav vse za tako ostro kazen, toda brez kontakta je zelo težko igrati. Morali pa bi biti precej boljši, da bi premagali Dinamo,« je strnil misli po razburljivi tekmi slovenski strokovnjak na bolgarski klopi Ante Šimundža. Med tremi z rdečim kartonom pri njegovem moštvu je bil tudi naš reprezentant Žan Karničnik.

Slovenski reprezentant Žan Karničnik je bil med trojico, ki je zaradi rdečega kartona predčasno končala tekmo. FOTO: Novak Đurović/Reuters
Slovenski reprezentant Žan Karničnik je bil med trojico, ki je zaradi rdečega kartona predčasno končala tekmo. FOTO: Novak Đurović/Reuters

Domači strateg Ante Čačić, tako kot Šimundža nekoč trener Maribora, pa je ob namigu o sojenju dejal: »Kartone je delil sodnik, ne pa jaz ...« Obenem ni skrival zadovoljstva, da si je njegovo moštvo že zagotovilo nastop v sklepnem dvoboju za ligo prvakov, v katerem bo favorit proti norveškemu klubu Bodo Glimt.

Dinamo se je v zadnjih 16 letih že petnajstič uvrstil v skupinski del bodisi lige prvakov bodisi evropske lige.     

Preberite še:

Komentarji: