Azerbajdžanci zavrnili spremembo termina dvoboja z Olimpijo

Pri ljubljanskem kolektivu so želeli sredin dvoboj kvalifikacij za ligo prvakov izpeljati že ob 18. uri, da se ne bi prekrival z mundialom.
Fotografija: Ljubljančani se bodo za ligo prvakov borili istočasno s polfinalom SP. Foto Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Ljubljančani se bodo za ligo prvakov borili istočasno s polfinalom SP. Foto Roman Šipić/Delo

Ljubljana – Sredin večer bo nogometno obarvan. Anglija in Hrvaška si bosta ob 20. uri stali nasproti v drugem polfinalu svetovnega prvenstva v Rusiji, medtem ko bo Olimpija istočasno gostila azerbajdžanski Qarabag v prvi tekmi uvodnega kola kvalifikacij za ligo prvakov. Zaradi prekrivanaja terminov in zavedajoč se, da bo zavoljo mundialske evforije gledalcev v Stožicah manj, so, kot poroča portal Nogomania, v ljubljanskem taboru želeli dvoboj prestaviti na zgodnejši termin, na 18. uro.


Qarabag se ne strinja


Toda pri petkratnem zaporednem azerbajdžanskemu prvaku, ki ima v svojih vrstah deset tujcev (nazadnje angažirani je bil vratar islandske izbrane vrste Hannes Halldorsson), so jih brez pomislekov zavrnili s pojasnilom, da je zanimanje za prenašanje dvoboja med televizijskimi mrežami tako ali tako premajhno, zato termin ostaja nespremenjen – ob prvotni 20. uri. Povratni obračun bo na sporedu teden dni pozneje na štadionu Tofika Bahramova v Bakuju.
 

Komentarji: