Barceloni ponagajal še Nike

Prozivajalec športne opreme je v klubske trgovine dostavil drese z napako.
Fotografija: Barceloni gre v letu 2020 vse narobe, zdaj ji je ponagajal tudi največji prozivajalec športne opreme na svetu, ker je dostavil majice, ki po nekaj pranjih izgubijo barvo. FOTO: Nacho Doce/Reuters
Odpri galerijo
Barceloni gre v letu 2020 vse narobe, zdaj ji je ponagajal tudi največji prozivajalec športne opreme na svetu, ker je dostavil majice, ki po nekaj pranjih izgubijo barvo. FOTO: Nacho Doce/Reuters

Po blamaži v ligi prvakov proti Bayernu, nato zapletu okoli glavnega zvezdnika Lionela Messija in »ljudskem referendumu« za odstavitev predsednika Josepa Marie Bartomeua ima španski nogometni velikan Barcelona novo težavo. Proizvajalec športne opreme Nike je v klubske trgovine dostavil drese z napako – po nekaj pranjih izgubijo barve.

Gre za celotno kolekcijo originalnih dresov, ki se v uradnih trgovinah v Barceloni prodajajo po 90 evrov. Po poročanju različnih španskih medijev so brez napake le dresi iz dražje kolekcije, Vapor Match, ki stanejo 140 €.
Barcelona od proizvajalca opreme zahteva 15 milijonov € odškodnine, v primeru neizpolnitve zahteve pa grozi, da bo zadevo predala sodišču, poroča športni časnik As.

To je bila zadnja kaplja čez rob slabega poslovanja kluba oziroma njegovih šestih uradnih trgovin v glavnem mestu Katalonije. Po pisanju Asa so vse skrajšale delovnike, dve največji na stadionu Camp Nou in v središču mesta, ki se razprostirata na 1500 kvadratnih metrih, pa obratujeta le v popoldanskem času.

Prodaja majic, ki za mnoge klube predstavlja občuten delež v proračunu, je padla tudi zaradi nizkega števila turistov v Barceloni, kar je posledica koronske krize in dejstva, da je bil Messi že na izhodnih vratih kluba. Prodaja majic z njegovim priimkom je v prvem mesecu sezone, septembra, padla za 85 odstotkov.

Težavam Barcelone ni videti konca, saj so katalonske oblasti ta teden zaradi širjenja okužb za naslednjih 14 dni zaprle oziroma omejile delovanje trgovin na 30 odstotkov predvidenega delovnega časa.

Preberite še:

Komentarji: