Barišićev jubilej: od Mure do Mure

V petek tudi po taktih navijaške skupine Green Dragons
Fotografija: Zoran Barišić bo Olimpijo jutri vodil desetič v 1. SNL. FOTO: Blažž Samec/Delo
Odpri galerijo
Zoran Barišić bo Olimpijo jutri vodil desetič v 1. SNL. FOTO: Blažž Samec/Delo

Ali je Milan Mandarić po številnih trenerjih, ki so v obdobju njegove vladavine v Olimpiji hodili od raja do pekla, v Zoranu Barišiću končno našel strokovnjaka, kakršnega si je želel: napadalca, ki želi biti uspešen z napadalno in všečno igro? Dunajčan na zeleno-beli klopi še ni osvojil nobene lovorike, a je v dobrih dveh mesecih opravil sijajno delo in sploh še ni izgubil tekme.

Slovensko poglavje je 48-letni Barišić začel z zmago z 2:1 16. septembra v Murski Soboti. Na poti od Mure do Mure, proti kateri bo v petek v 1. SNL vodil jubilejno 10. ligaško tekmo, je Olimpija nanizala devet tekem brez poraza, šest zmag in tri neodločene izide, v velikem derbiju v Ljudskem vrtu premagala Maribor in dodala še napredovanje v polfinale pokalnega tekmovanja z zmago in remijem proti Kopru. Nemara največji dosežek nekdanjega trenerja in igralca dunajskega Rapida je, da je stabiliziral moštvo in selekcioniral 15, 16 igralcev, ki so ujeli formo in dihajo za ovratnik Mariborčanom.

»Težko bo. Mura je neugodna tekmica. V Murski Soboti smo bili v prvem polčasu boljši, v drugem je bila boljša Mura. Čaka nas zahtevna tekma, pričakujem agresivno Muro. Ampak igramo doma, smo favoriti. Nočem zmagati na kakršenkoli način, želim, da ugajamo in zmagujemo s slogom, da smo ustvarjalni, da imamo stoodstotno žogo v svojih nogah. Komaj čakamo tekmo, ker vemo, da bo na tribunah veliko navijačev,« se Barišić v dveh mesecih ni niti za ped premaknil od svoje filozofije, zaradi katere lahko v šampionski bitki potegne krajšo. Podobno kot jo je mariborski trener Darko Milanič v minuli, ko je v zaključnem delu sezone zasuk od pragmatične igre do všečne in napadalne plačal z izgubo naslova državnega prvaka.

V zadnje tri tekme jesenskega dela prvenstva bodo šli Ljubljančani močnejši še za enega pomembnega igralca. »Kaj se je spremenilo med reprezentančnim premorom? Vrnil se je Nik Kapun,« je dal vedeti Barišić, da bo 24-letni osmoljenec zaradi številnih poškodb še zaostril konkurenco v zvezni vrsti in za udarno moštvo, v katerem si trener želi čim več raznovrstnih igralcev. Tako širokega nabora igralcev, kot ga ima zdaj, Barišić še ni imel na voljo. Zaradi poškodb sta na stranskem tiru le Marko Gajić in Goran Brkić, po dolgem času je med kandidati za tekmo Aljaž Krefl.

Posebno poglavje petkovega derbija drugega in tretjega, za katerega brusijo pete Prekmurci iz Prekmurja in tisti na začasnem delu ter študiju v glavnem mestu (vsaj 2000 naj bi jih dopotovalo, še nekaj sto pa bo ljubljanskih), bo tudi praznovanje 30. obletnice delovanja navijaške skupine Green Dragons. V klubu so se zvestim privržencem s pomočjo glavnega pokrovitelja oddolžili s posebnim dresom, s katerim bodo igrali tekmo. Pokrovitelj se je namreč odrekel svojemu »kosu pogače« in del dresa, na katerem oglašuje, prepustil Green Dragons.

»Čestitati jim moramo z zmago,« je piko na i postavil Nejc Vimdar, »zmaj« v moštvu in morda jutri št. 1, če Aljaž Ivačič ne bo stoodstotno nared.

Tudi največjemu "zmaju" med nogometaši Nejcu Vidmarju se obeta, da bo branil v petek proti Muri. FOTO: NK Olimpija/SPS
Tudi največjemu "zmaju" med nogometaši Nejcu Vidmarju se obeta, da bo branil v petek proti Muri. FOTO: NK Olimpija/SPS

Komentarji: