Brazilija začela s petico in z Neymarjem

Pekratni svetovni prvaki v nogometu so južnoameriške kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Katarju leta 2022 začeli z najvišjo zmago v uvodnem krogu.
Fotografija: Brazilija je v deževnem vremenu zlahka premagala Bolivijo, ki ji je dva gola zabil zvezdnik Liverpoola Roberto Firmino. FOTO: Buda Mendes/Reuters
Odpri galerijo
Brazilija je v deževnem vremenu zlahka premagala Bolivijo, ki ji je dva gola zabil zvezdnik Liverpoola Roberto Firmino. FOTO: Buda Mendes/Reuters

Brazilska nogometna reprezentanca, za katero je od uvodne minute začel tudi zvezdnik francoskega PSG Neymar, se je v prvem krogu južnoameriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 v Katarju znesla nad Bolivijo. Brazilci so v domačem Sao Paulu ob močnem deževju zmagali kar s 5:0. Dva gola je dosegel zvezdnik Liverpoola Roberto Firminho.

Neymar, ki si je opomogel po bolečinah v hrbtu, je k zmagi na praznem stadionu Corinthians prispeval dve podaji.

Za petkratne svetovne prvake so gole ob Firminhu (29, 48) dosegli še Marquinhos (15), Philippe Coutinho (72) in Bolivijec Jose Maria Carrasco (65), ki je dosegel avtogol.

Zmago Kolumbije proti Venezueli sta zrežirala soigralca Josipa Iličića pri Atalanti Duvan Zapata (levo) in Luis Muriel. FOTO: Gabriel Aponte/AFP
Zmago Kolumbije proti Venezueli sta zrežirala soigralca Josipa Iličića pri Atalanti Duvan Zapata (levo) in Luis Muriel. FOTO: Gabriel Aponte/AFP


V torek se bo Brazilija v Limi pomerila s Perujem, državo, ki jo je močno prizadel novi koronavirus, zaradi katerega južnoameriške kvalifikacije potekajo v težkih razmerah. Regija je ta čas eno od od žarišč koronske pandemije, reprezentance pa s strogimi varnostnimi ukrepi preprečujejo, da bi za covidom-19 zboleli tudi njihovi igralci.

Na drugi tekmi dneva sta soigralca Josipa Iličića pri italijanskemu prvoligašu Atalanti Duvan Zapata in Luis Muriel zrežirala zmago Kolumbije s 3:0 nad Venezuelo. Zapata je zadel v 16. minuti, Muriel pa je že do polčasa dodal še dva gola.

Zahvaljujoč visoki zmagi so na vrhu lestvice Brazilci, v uvodnem krogu so zmagali še Kolumbijci, Argentinci in Urugvajci.

Izidi 1. kroga – Urugvaj : Čile 2:1, Paragvaj : Peru 2:2, Argentina : Ekvador 1:0, Kolumbija : Venezuela 3:0, Brazilija : Bolivija 5:0.

Komentarji: