Olimpija po velikem preobratu vendarle zajezila Muro

Slab začetek in odličen konec ljubljanskih nogometašev v Murski Soboti, Tabor Sežana doma izgubila primorski derbi v 10. kolu 1. SNL.
Fotografija: Nogometaši Olimpije so proti Muri zaostajali že z 0:2, na koncu pa so se veselili zmage. FOTO: Črt Piksi/Delo
Odpri galerijo
Nogometaši Olimpije so proti Muri zaostajali že z 0:2, na koncu pa so se veselili zmage. FOTO: Črt Piksi/Delo

V današnji uvodni tekmi 10. kola 1. SNL so koprski nogometaši v gosteh z 2:0 (1:0) premagali igralce kluba CB24 Tabor Sežana. Precej bolj razburljiv je bil večerni derbi v Murski Soboti, kjer je Olimpija po velikem preobratu s 3:2 (1:2) zajezila Muro.

Živahna tekma v Murski Soboti se je razpletla z zmago izbrancev Alberta Riere. Mura je z goloma Mirlinda Dakuja vodila že z 2:0, a se je Olimpija, ki je v prejšnjem kolu prekinila niz osmih zmag, vrnila in deset minut pred koncem dvoboja prišla do devete zmage v tem prvenstvu. Po novem uspehu Ljubljančani še vedno zelo zanesljivo vodijo, pred Koprom imajo devet točk naskoka, pred Celjem, ki ima tekmo manj, pa enajst. Mura po tretjem porazu ostaja četrta, zaostaja pa za 14 točk.

Tekma v Fazaneriji se je začela precej dinamično, že v četrti minuti je gostujoči igralec Rui Pedro nevarno meril z levega roba kazenskega prostora, izkazal pa se je domači vratar Matko Obradović. Dve minuti pozneje so gostitelji prešli v vodstvo. Daku je dosegel svoj peti gol sezone, potem ko je iz bližine z desne strani žogo poslal v prečko, od nje pa se je žoga odbila v mrežo. Šest minut pozneje je moral ljubljanski vratar Denis Pintol posredovati po poskusu Tia Cipota z velike razdalje.

Na veselje domačih navijačev, ki so lepo zapolnili tribune v Fazaneriji, je v 19. minuti Daku podvojil prednost črno-belih, potem ko je stekel v kazenski prostor, bil za trenutek pred Pintolom pri žogi, ga preigral in nato z leve strani žogo poslal v prazno mrežo.

To je bil Dakujev šesti zadetek, s čimer se je na vrhu lestvice strelcev pridružil Koprčanu Andreju Kotniku. V 23. minuti bi lahko Luka Bobičanec dosegel svoj prvi gol na tekmi, ko je Mura znova izigrala dotlej precej slabo obrambo Olimpije, a je njegov nizek strel Pintol ukrotil.

V 28. minuti pa so vnovič v črno odeti zmaji prišli do prvega zadetka, ko je po visoki podaji v kazenski prostor pred vrata vtekel Svit Sešlar in žogo iz prve poslal pod prečko za svoj četrti gol sezone. V nadaljevanju so Ljubljančani še naprej pritiskali, imeli več obetavnih akcij in strelov, ki pa so bili preslabi za spremembo izida.

V drugem delu je imela pobudo ljubljanska zasedba, ki se je v 67. minuti veselila izenačenja. Tudi Mustafa Nukić je zabil svoj šesti gol, potem ko je Timi Max Elšnik podal z desne strani, Obradović pa je žogo odbil točno v Nukićeve noge.

V 75. minuti je pred vrati po podaji z leve strani celo žogo zgrešil Rui Pedro, pet minut pozneje pa so po lepi akciji Ljubljančani povedli; po Nukićevi podaji je z roba kazenskega prostora zadel Timi Max Elšnik. V 87. minuti je Obradović obranil Nukićev strel iz bližine, v 89. pa je imel na drugi strani Mihael Klepač po napaki Marcela Ratnika izjemno priložnost za izenačenje, a je iz bližine zgrešil cilj.

V sodnikovem dodatku je Olimpija prišla do najstrožje kazni (zaradi igranja z roko), streljal je Almedin Ziljkić, vendar je Murin vratar prebral njegovo namero, tako da je ostalo pri 3:2 za zmaje.

Koprčani so upravičili vlogo favoritov. FOTO: Blaž Samec/Delo
Koprčani so upravičili vlogo favoritov. FOTO: Blaž Samec/Delo

Za Koprčane zadela Correia in Benedičič

Trener gostov Zoran Zeljković je pred tekmo dejal, da njegovo moštvo po dveh zaporednih porazih ni v najboljšem stanju, je a prevzel vlogo favorita v Sežani. To je Koper tudi upravičil in slavil šesto zmago v sezoni. Tabor, ki na zmago čaka vse od 4. kola, je po petem porazu še naprej prikovan na zadnjem mestu.

Sežanci so v 37. minuti zaradi rdečega kartona ostali brez Denisa Kouaa, pet minut pozneje pa so gostje prešli v 42. minuti, ko je Luka Vešner Tičić iz kota z leve strani žogo poslal v središče kazenskega prostora, kjer je bil najvišji Omar Correia, ki je z glavo zadel za 1:0.

V 47. minuti pa so tudi Koprčani na igrišču ostali z deseterico, potem ko je rdeči karton prejel tudi Correia, ki je s podplatom zadel v gleženj Zacharieja Iscaya. V 70. minuti so Zeljkovićevi varovanci podvojili prednost, ko je po kotu z desne strani in rahli zmedi v kazenskem prostoru do strela prišel Žan Benedičič ter z nizkim strelom matiral Jana Koprivca. Domačega vratarja je v 85. minuti premagal tudi Dario Kolobarić, a je bil v prepovedanem položaju.

Globoko v sodnikovem dodatku je Tabor prišel do najstrožje kazni, vendar je Mihael Briški slabo izvedel kazenski udarec, tako da je Adnan Golubović žogo ujel.

Tabor bo v naslednjem kolu (1. oktobra) gostoval pri Olimpiji, Koper bo gostil Bravo, Mura pa se bo v gosteh pomerila z Domžalami.

Izida 10. kola 1. SNL

CB24 Tabor Sežana : Koper 0:2 (Correia 42., Benedičič 70.)

Mura : Olimpija 2:3 (Daku 6., 19.; Sešlar 28., Nukić 67., Elšnik 80.)

Bravo – Gorica (jutri, 15.00)

Kalcer Radomlje – Maribor (jutri, 17.30)

Celje – Domžale (jutri, 20.15)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: