Christian Eriksen pred zapleti pri Interju

V Italiji je prepovedano ukvarjanje z vrhunskim športom s srčnim spodbujevalnikom.
Fotografija: Danski navijači še naprej stiskajo pesti za Christiana Eriksena. FOTO: Stuart Franklin/Reuters
Odpri galerijo
Danski navijači še naprej stiskajo pesti za Christiana Eriksena. FOTO: Stuart Franklin/Reuters

Danskemu nogometnemu zvezdniku Christianu Eriksenu, ki mu bodo po srčnem zastoju vstavili srčni spodbujevalnik, očitno grozijo zapleti pri milanskem Interju. V Italiji je namreč prepovedano ukvarjanje z vrhunskim športom s srčnim spodbujevalnikom.

»Protokoli v Italiji so zelo strogi. Zato se mi zdi nemogoče, da bomo Eriksena spet videli v italijanskem nogometu,« je za Radio Punto Nuovo dejal Lucio Mos, predsednik italijanskega združenja športnih kardiologov in s tem potrdil pisanje športnega dnevnika Gazzetta dello Sport.

Devetindvajsetletni nogometaš Interja iz Milana se je v 43. minuti tekme proti Finski na evropskem prvenstvu nenadoma zgrudil in izgubil zavest, zato ga je medicinsko osebje na igrišču več minut oživljalo, preden so ga prepeljali v bolnišnico. Pozneje so potrdili, da je doživel zastoj srca.

Iz danske nogometne zveze so v četrtek sporočili, da bodo reprezentantu vstavili vsadni kardioverter defibrilator (ICD), majhno napravo, ki nadzira in uravnava srčni ritem. Podobna je srčnemu spodbujevalniku in jo uporabljajo ljudje s povečanim tveganjem za srčne aritmije. Še prezgodaj pa je predvideti, kdaj se bo Eriksen spet lahko ukvarjal s tekmovalnimi nogometom in kako dolgo bo moral v telesu nositi napravo ICD.

Komentarji: