Čudeži Vidovška tokrat premalo, Olimpija boleče izgubila

Nogometaši Olimpije so z igralcem manj izgubili na gostovanju pri romunskem Sepsiju na uvodni tekmi 2. kola kvalifikacij za konferenčno ligo (1:3).
Fotografija: Nogometaši Olimpije so odigrali porazen drugi polčas. FOTO: Črt Piksi/Delo
Odpri galerijo
Nogometaši Olimpije so odigrali porazen drugi polčas. FOTO: Črt Piksi/Delo

Ljubljančani so dvoboj v mestu Sfantu Gheorghe, ki leži streljaj od slavnega srednjeveškega Brašova v Transilvaniji, začeli odlično in že v 4. minuti povedli prek Svita Sešlarja, ki se je razveselil svojega evropskega prvenca. Podajal je Samuel Pedro, po slabem izbijanju domače obrambe pa je bil najvišji v skoku Sešlar, ki je z glavo tudi po zaslugi slabšega posredovanja vratarja Rolanda Niczulyja zadel za hitro vodstvo.

Domača zasedba je nato počasi začela prevzemati nadzor nad dvobojem in v zadnjih sekundah polčasa uspela izenačiti, ko je Marius Stefanescu izkoristil najstrožjo kazen. Slednjo je s prekrškom ob predložku s strani zakrivil David Sualehe, ljubljanski vratar Matevž Vidovšek, ki je blestel v nedavnem dvoboju 1. kola državnega prvenstva proti Muri, pa se je spet izkazal in ustavil strel z bele točke Stefanescuja, a je slednji nato popravil napako in v mrežo pospravil odbitek.

Olimpija je v prvih 15 minutah drugega polčasa »živela nevarno«, v nadaljevanje tekme je gostujoči strateg Albert Riera sicer krenil z zamenjavo: Timija Maxa Elšnika je nadomestil Agustin Doffo. Nevarni napadi domačih so se potem kar vrstili, nato pa je Riera v 61. minuti s trojno menjavo v igro poslal še Đorđeja CrnomarkovićaMustafo Nukića in Adnana Ziljkića. Toda to napadov rdeče-belih ni zajezilo, domačini so imeli v 67. minuti na voljo celo novo najstrožjo kazen, ki jo je z očitnim prekrškom kot zadnji mož obrambe zakrivil Sešlar in prejel direkten rdeči karton. Toda Vidovšek je zablestel z novo vrhunsko obrambo in ohranil izid 1:1 po strelu Alexandruja Tudoria.

Vidovšek je nato v 76. minuti dvakrat ustavil Vitalija Damascana, ki je po prvem posredovanju slovenskega vratarja osmešil gostujočo obrambo, a spet naletel na odlično postavljenega 22-letnega čuvaja mreže. Domači so vendarle prišli do zaslužene zmage po podaji iz kota, ko sta sama na oddaljenejši vratnici ostala kar dva romunska nogometaša, Vidovšek s soigralci pa je pri škotskem sodniku Donaldu Robertsonu zaman zahteval, da gol razveljavi zaradi domnevne igre z roko strelca Nicolaeja Pauna.

Zaključni udarec je prišel v 93. minuti, ko je komedijo zmešnjav v Olimpijini obrambi z avtogolom kronal Mateo Karamatić.

Povratna tekma bo v četrtek ob 19. uri v Ljubljani.

Preberite še:

Komentarji: