David Zec iz Triglava v Benfico

Komaj 18-letnemu branilcu se je posrečil sanjski prestop k portugalskemu podprvaku.
Fotografija: David Zec bo kariero nadaljeval pri Benfici. Foto NK Triglav
Odpri galerijo
David Zec bo kariero nadaljeval pri Benfici. Foto NK Triglav

Kranj – Dosedanjemu nogometašu slovenskega prvoligaša Triglava, obetavnemu 18-letnemu branilcu Davidu Zecu, se je posrečil sanjski prestop. Kot so sporočili iz kranjskega kolektiva, pri katerem je v 29 članskih nastopih v sezoni vpisal tudi en zadetek, je namreč objubil zvestobo sloviti portugalski Benfici, sicer državnemu podprvaku (zgolj za Portom).


Dodatna motivacija za dokazovanje


»Občutki ob takšnem prelomnem dogodku so seveda enkratni. Zaradi tega sem se podal v nogomet in trdo treniral. Ta prestop pomeni še dodatno motivacijo za garanje in dokazovanje, se pa zavedam, da bo odslej še dvakrat težje kot doslej,« je strnil misli Zec, ki je pogodbo z novim delodajalcem podpisal že med zimskim prestopnim rokom, a se dogovoril, da bo še pol sezone nosil majico matičnega kluba.


Korak pred vrstniki


»Že od malih nog je bil David tih, umirjen fant, ki pa je kazal nekaj več kot vrstniki. Trenerji so zgodaj prepoznali talent, ki ga je znal skozi leta nadgraditi s trdim delom. Prvič je nase resneje opozoril v selekciji U15, ko so se začele prve reprezentančne akcije. V kadetski ligi je storil še korak naprej, s čimer je vzbudil tudi zanimanje drugih klubov. Postal je pomemben del izbrane vrste, mi pa smo mu ponudili prvo profesionalno pogodbo, kar se je v klubu zgodilo prvič pri igralcu te starosti. Prepoznali smo potencial in obrestovalo se nam je. To je dokaz, da je mogoče s sistematskim in trdim delom in načrtom doseči velike stvari,« pa je poudaril Triglavov športni direktor in trener Siniša Brkić.

Komentarji: