Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Dobro naoljen stroj farmacevtov je razgalil vse Bayernove pomanjkljivosti

Bayer in Real sta prepričljivo dobila derbija za vrh bundeslige in la lige. Šeško zatresel mrežo in vratnico, Leipzig pa znova ostal brez zmage.
Florian Wirtz je tokrat zasenčil Bayernovega Jamala Musialo, s katerim igrata na podobnem položaju in oba kandidirata tudi za mesto v nemški reprezentanci. Foto Wolfgang Rattay/Reuters
Florian Wirtz je tokrat zasenčil Bayernovega Jamala Musialo, s katerim igrata na podobnem položaju in oba kandidirata tudi za mesto v nemški reprezentanci. Foto Wolfgang Rattay/Reuters
12. 2. 2024 | 05:00
12. 2. 2024 | 08:56
4:50

V nadaljevanju preberite:

Po drugem februarskem koncu tedna je jasno, kdo sta v Nemčiji in Španiji glavna kandidata za naslov državnih prvakov. Prvenstvi bosta resda še dolgi, Bayer in Real pa sta tekmecem iz Munchna oziroma Girone odčitala pravi nogometni lekciji. Če je Girona vendarle pričakovano klonila proti vse boljšemu Realu (4:0), je nova medla predstava Bayerna (0:3) prižgala alarm na Bavarskem.

BayArena v Leverkusnu je pokala po šivih, lahko bi prodali 200.000 vstopnic, ne le 30.210, kolikor jih sprejme domači štadion Bayerja. V zraku je bilo čutiti dodatno napetost, boleči spomini na pet drugih mest v bundesligi (1997, 1999, 2000, 2002 in 2011), zaradi katerih se jih je oprijel vzdevek Neverkusen, še ni zbledel. Sobotni večer ni prinesel novega razočaranja, dobro naoljen stroj Xabija Alonsa je slovitejše tekmece nadigral v vseh prvinah igre.

Eksperiment Thomasa Tüchla z branilsko navezo Dier – Kim – Upamecano je klavrno propadel, neuigrana zadnja vrsta proti Alejandru Grimaldu in Florianu Wirtzu ni imela nobenih možnosti. Težave je razgalil prvi zadetek, ko se je žoga mimo štirih branilcev odkotalila do osamljenega Josipa Stanišića na drugi vratnici, ki mu ni bilo težko zadeti proti matičnemu klubu.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine