Domžalski dvoboj rumenih družin brez zmagovalca

V prvi in edini današnji tekmi 33. kola 1. SNL v Domžalah gostuje Bravo.
Fotografija: Domžale (v belih dresih) se v končnici sezone rešujejo pred dodatnimi kvalifikacijami. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Domžale (v belih dresih) se v končnici sezone rešujejo pred dodatnimi kvalifikacijami. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Dvoboju rumenih družin je pripadla današnja glavna vloga v prvi slovenski nogometni ligi. Vrhunec kola bo sicer jutri s štajerskim derbijem in gostovanjem Celja v Ljudskem vrtu, toda tudi nocojšnja tekma je ponudila kar nekaj vznemirljivih dvobojev.

V ospredju je bil zgrešeni domžalski koncept in posrečeni ljubljanski. Oslabljeni Domžalčani so bili ob zmago v sodnikovem dodatku (92. minuta), ko jih je kaznoval Vanja Drkušić. Domžalčani so prišli v vodstvo po hudi napaki gostujočega vratarja Domna Grila, od 76. minute pa so zaradi izključitve Nikole Vujadinovića tekmo končali z desetimi igralci.

Za Domžale je po izjemno slabem jesenskem delu sezone, zaradi česar je odšel trener Simon Rožman, pred dvema tednoma pa še njegov naslednik Andrej Razdrh, postal ključni cilj obstanek v ligi. Domžalčani se zdaj rešujejo pod taktirko Dejana Đuranovića. Veliko motivov je imel tudi trener Brava Dejan Grabić, nekdaj član šampionskih Domžal in pozneje član strokovnega štaba.

Komentarji: