Drugi največji prestop v zgodovni kluba: Brekalo iz Brava na Norveško

Slovenski nogometni branilec David Brekalo se po več kot 14 letih poslavlja od slovenskega prvoligaša Brava.
Fotografija: David Brekalo (desno) na mestnem derbiju z Olimpijo. Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
David Brekalo (desno) na mestnem derbiju z Olimpijo. Foto: Jure Eržen/Delo

Kot so v sredo uradno sporočili iz ljubljanskega kluba, bo David Brekalo v prihodnje igral za norveškega prvoligaša Viking. Pri klubu iz Spodnje Šiške so dodali, je Brekalov prestop drugi največji prestop v mladi zgodovini kluba.

»Po več kot 14 letih zapuščam NK Bravo, ki mu bom večno hvaležen. V Šiški sem naredil svoje prve nogometne korake, se prebil skozi vse selekcije mladinskega pogona in napredoval do članske zasedbe. Priložnosti, ki mi jih je ponudil Bravo, so bile izjemne in uspelo mi jih je izkoristiti. Hvala vsem trenerjem, soigralcem in celotnemu osebju kluba, ki so verjeli vame in mi omogočili začeti novo poglavje v moji karieri,« je ob odhodu povedal Brekalo.

V času, ki ga je prebil v Šiški, je v rumeno-modrem dresu zabeležil 228 uradnih nastopov, na zelenici pa preživel 18.372 minut. Dosegel je tudi 18 golov. Koliko znaša odškodnina, pri Bravu niso razkrili, je pa portal Nogomania poročal, da bodo Norvežani, osemkratni norveški prvaki (nazadnje 1991), odšteli 400.000 evrov z možnimi dodatnimi 200.000 evrov dodatka.

Preberite še:

Komentarji: