Haaland bo navijačem plačal vozovnice

Cityjev as Erling Haaland je ponudil prevoz 200 navijačem svojega prvega kluba v kvalifikacijah za prvo norveško ligo. Velikodušen ob odhodu iz Dortmunda.
Fotografija: Erling Haaland je navezan na Bryne. FOTO: Molly Darlington/ Reuters
Odpri galerijo
Erling Haaland je navezan na Bryne. FOTO: Molly Darlington/ Reuters

Erling Haaland ni pozabil korenin, odkar se je podal izjemni karieri naproti. Zvezdnik Manchester Cityja bo plačal prevoz 200 navijačem svojega matičnega kluba Bryne FK, ki bo v soboto gostoval pri ekipi Start v kvalifikacijah za norveško prvo ligo.

Haaland (23) je leta 2015 debitiral za Bryne, dve leti kasneje pa prestopil  Molde. Toda v srcu je ohranil Bryne in je pripravljen plačati 12.000 evrov navijačem za pot v Kristiansand (220 km). Povratna vozovnica za vlak stane 60 eurov, Haaland pa je tistim, ki nočejo potovati z vlakom, ponudil tudi avtobusni prevoz. 

»To je fantastična novica, da bomo gostovanje omogočili toliko našim navijačem,« je bil nad novico navdušen direktor kluba Bjorn Hagerud Roken: »Časi so težki in ljudje si težko privoščijo takšen strošek.« Tiskovni predstavnik Ole Morten Hobberstad je dodal: »To je res lepa gesta od Erlinga, vso mesto ga zares spoštuje.«

Erling Haaland blesti v dresu Manchester Cityja. FOTO: Molly Darlington/Reuters
Erling Haaland blesti v dresu Manchester Cityja. FOTO: Molly Darlington/Reuters

Za Haalanda je to sicer drobiž, v Cityju zasluži 430.000 evrov na teden, a je izraz njegove velikodušnosti. Ko je predlani zapustil Borussio Dortmund, je vsem soigralcem podaril luksuzno uro.

Bryne se je presenetljivo uvrstil v play-off, če bo uspešen v soboto, ga štiri dni kasneje čaka še odločilna tekma s Kristiansund BK.

Haaland je iz Moldeja prestopil v Salzburg, od tam pa v Borussio. Rodil se je v Leedsu, kjer je igral njegov oče Alfie, odraščal pa v mestecu Bryne, kjer je spoznal tudi dekle, prav tako nogometašico Isabel Haugseng Johansen.

Preberite še:

Komentarji: