Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Prvo slovensko tekmo bo sodil Švicar Schärer

Znani sodniki za nedeljski spored na nogometnem euru.
Sandro Schärer bo proti Danski piskal Sloveniji. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Sandro Schärer bo proti Danski piskal Sloveniji. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
14. 6. 2024 | 14:07
14. 6. 2024 | 14:15
1:50

 

Evropska nogometna zveza Uefa je razkrila delegirane sodnike za nedeljske obračune na evropskem prvenstvu, ki ga bosta v petek odprla gostiteljica Nemčija in Škotska. Tekmo Slovenije proti Danski, ki se bo v Stuttgartu začela ob 18. uri bodo sodili švicarski sodniki na čelu s Sandrom Schärerjem. V vlogi pomočnikov bosta njegova rojaka Stephane De Almeida in Bekim Zogaj, četrti sodnik bo Litovec Donatas Rumšas.

Glavni v sobi za Var bo še en Švicar Fedayi San, medtem ko bosta pomočnika Poljaka Bartosz Frankowski in Tomasz Kwiatkowski. Slednja bosta že dan prej v videosobi pomagala tudi slovenski sodniški ekipi na čelu z Slavkom Vinčićem, ki bo v soboto ob 15. uri sodil tekmo Madžarske in Švice.

Prvo nedeljsko tekmo med Poljsko in Nizozemsko si je prislužil portugalski sodnik Artur Soares Dias, drugi dvoboj »slovenske« skupine C med Srbijo in Anglijo pa bo piskal izkušeni Italijan Daniele Orsato.

Šestintridesetletni Schärer je letos sodil eno tekmo skupinskega dela lige prvakov in eno v evropski ligi. V tej je sodil tudi dvoboj osmine finala med Atalanto in Sportingom, v konferenčni ligi pa četrtfinale med Olympiakosom in Fenerbahčejem. Švicar slovenski članski reprezentanci zazdaj še ni sodil, je pa pred osmimi leti sodil kvalifikacije za EP do 21 let med Italijo in Slovenijo.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine