Faraonov načrt: z 280.000 evrov plače na 700.000 €

Najboljši egiptovski nogometaš in zvezdnik Liverpoola Mohamed Salah je že pripravljen za pogajanja z angleškim velikanom za novo pogodbo.
Fotografija: Dvakratni najboljši strelec angleškega nogometnega prvenstva Mohamed Salah ima visoke plačilne zahteve za nadaljevanje kariere na Anfieldu. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
Odpri galerijo
Dvakratni najboljši strelec angleškega nogometnega prvenstva Mohamed Salah ima visoke plačilne zahteve za nadaljevanje kariere na Anfieldu. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters

Sijajni napadalec Liverpoola Mohamed Salah, ki bo glavna nevarnost za vratarja madridskega Ateltica Jana Oblaka v nocojšnjem derbiju lige prvakov, se že pripravlja za čim boljše pogajalsko izhodišče z vodstvom kluba za novo pogodbo. Stara se bo iztekla leta 2023, za naslednjo pa si 29-letni Egipčan želi astronomsko plačo. Leta 2018 je Salah sklenil petletno pogodbo s tedensko plačo 280.000 evrov oziroma približno 14 milijonov na leto, s svojim zastopnikom Ramyjem Abbasom pa načrtujeta, da bi za naslednjo pogodbo iztržila še precej višjo plačo. Po pisanju Daily Mirror želi Salah kar 700.000 € tedenske plače.

Salah je v izvrstnem pogajalskem položaju. Odkar je leta 2017 prestopil k rdečim iz Rome, je Liverpool dvakrat igral v finalu lige prvakov, enkrat zmagal, in po tridesetih letih osvojil tudi naslov angleškega prvaka. S 135 goli v 213 tekmah ga mnogi navijači že uvrščajo med klubske legende. Tudi v tej sezoni je odličen, saj je v desetih tekmah v vseh tekmovanjih dosegel prav toliko golov. Med drugim je tudi igralec, ki je najhitreje zabil sto ligaških golov (trenutno je pri 102) za Liverpool.

Preberite še:

Komentarji: