Gündogan ne kriči, na igrišču pa je pravi vodja

Prenovljena selekcija Juliana Nagelsmanna uspešno opravila prvi test v ZDA. Zaradi okužbe z gripo se je Joshua Kimmich nemudoma vrnil v München.
Fotografija: Niclas Füllkrug je bil eden od treh strelcev za Nemčijo v Hartfordu. FOTO: Alex Grimm/AFP
Odpri galerijo
Niclas Füllkrug je bil eden od treh strelcev za Nemčijo v Hartfordu. FOTO: Alex Grimm/AFP

Čeprav ima nemška nogometna reprezentanca nastop na euru zagotovljen, ker bo ta pač pri njej doma, so zadnji spodrsljaji na tekmah pripravljalnega značaja, seveda pa pred njim tudi zgodnje slovo po skupinskem delu na lanskem mundialu, botrovali alarmu in nato tudi menjavi selektorja v deželi štirikratnih svetovnih prvakov.

Julian Nagelsmann, nazadnje odpuščen pri Bayernu, pa je zavihal rokave in se zdaj lotil projekta, ki bi Nemčiji spet vrnil nogometni ponos ter začrtal dobre temelje v pričakovanju omenjenega eura. Premiero je omenjeni 36-letni strokovnjak, sicer med najbolj cenjenimi na stari celini v novem trenerskem valu, uspešno prestal, njegova prenovljena selekcija je na gostovanju v Hartfordu v ZDA ugnala domačo vrsto s 3:1 (Gündogan, Füllkrug, Musiala; Pulišić), pristop in ustvarjalnost sta bila dejansko na višji ravni kot nazadnje pri prejšnjem selektorju Hansiju Flicku.

»Takšna predstava takoj ponuja željo po naslednjih tekmah,« je pohvalil moštvo športni direktor Rudi Völler, novi prvi mož strokovnega štaba pa je bil tudi navdušen nad Ilkayem Gündoganom, zdaj kapetanom nemške izbrane vrste. »Ilkay ni eden tistih glasnih, on ne bo kričal v slačilnici. Toda na igrišču je pravi vodja. Že dolga leta igra na najvišji ravni, čemu tega ne bi potrjeval tudi pri reprezentanci,« je poudaril Nagelsmann, ki pa je enega udarnih adutov Joshuo Kimmicha takoj po prihodu v ZDA nemudoma poslal nazaj v domači München: »Ujela ga je gripa, staknil je vročino 38 stopinj in bolje, da okreva doma, kot da z nami potuje po Ameriki.«

Naslednjo preizkušnjo bodo Nemci imeli po srednjeevropskem času v noči s torka na sredo (2.00) v Philadelphii, kjer se bodo pomerili z Mehičani.

Preberite še:

Komentarji: