Iker Casillas med treningom doživel srčni infarkt

Trikratni zmagovalec lige prvakov in najboljši vratar sveta med letoma 2008 in 2012 je izven življenjske nevarnosti.
Fotografija: Iker Casillas med treningom za špansko nogometno reprezentanco. FOTO: Vincent Kessler/Reuters
Odpri galerijo
Iker Casillas med treningom za špansko nogometno reprezentanco. FOTO: Vincent Kessler/Reuters

Sloviti španski nogometni vratar Iker Casillas je doživel srčni infarkt. Sedemintridesetletni športni zvezdnik naj bi bil po poročanju portugalskih medijev v stabilnem stanju. 

Casillas, ki je s špansko ekipo leta 2010 postal svetovni prvak, se je pred zastojem srca s svojim Portom pripravljal na tekmo z Avesom, ki bo prihodnji teden. Sedemintridesetletnega nogometnega zvezdnika, ki je s Španijo leta 2010 postal svetovni prvak, evropski pa leta 2008 in 2012, so nemudoma odpeljali v bolnišnico ter opravili vse preiskave. Po poročanju portugalskih medijev naj bi bil v stabilnem stanju oziroma izven življenjske nevarnosti.

Danes zjutraj se je na treningu nenadoma začel počutiti slabo, zato so ga takoj odpeljali v bolnišnico. Zdaj je že pri zavesti in izven nevarnosti.

Na uradni spletni strani Real Madrida, za katerega je Casillas igral večino svoje več kot uspešne kariere, so zapisali: »Real Madrid ljubljenemu kapetanu želi hitro okrevanje. Iker Casillas nas je v času svoje poklicne kariere naučil premagovati najbolj težke izzive. Naučil nas je, da se predaja ne ujema z našo filozofijo življenja in nam velikokrat pokazal, da ga izzivi naredijo še močnejšega.«

Sedemintridesetletni športni zvezdnik naj bi bil v stabilnem stanju. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
Sedemintridesetletni športni zvezdnik naj bi bil v stabilnem stanju. FOTO: Pedro Nunes/Reuters


Naj čim hitreje okreva so mu že zaželeli številni navijači z vsega sveta, med njimi tudi tisti bolj slavni. Španski teniški igralec Rafel Nadal mu je prek družbenega omrežja twitter tako sporočil: »Velik objem zate, Iker. Drži se.« Nekdanji Casillasov soigralec v španski reprezentanci in pri Real Madridu Sergio Ramos je prav tako dejal, naj vratar čim hitreje okreva. 

Eden najboljših nogometnih vratarjev na svetu se je rodil v Mostolesu in v karieri zaigral že na več kot tisoč tekmah. Osvojil je praktično vse lovorike, ki se jih v nogometu da osvojiti, krona vsega je bil že omenjeni naslov najboljših na svetu, ki ga je španska nogometna ekipa osvojila leta 2010 v Južni Afriki. Casillas še vedno drži španski rekord največ odigranih tekem za državno reprezentanco (167). 

Trikratni zmagovalec lige prvakov in najboljši vratar sveta med letoma 2008 in 2012 v tej sezoni ne bo več igral, poroča Independent

Komentarji: