Italijani v sredo in četrtek o nadaljevanju nogometne sezone

V sredo več ločenih sestankov med vodstvom nogometne zveze, serie A, klubi in zdravniško komisijo.
Fotografija: Tudi Juventusov nogometaš Paulo Dybala je bil okužen s koronavirusom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tudi Juventusov nogometaš Paulo Dybala je bil okužen s koronavirusom. FOTO: Reuters

Italijansko nogometno prvenstvo je prekinjeno podobno kot preostala tekmovanja po vsem svetu. Juventus ohranja točko prednosti pred Laziem, vseh 20 klubov pa čaka na morebitno zeleno luč za nadaljevanje sezone. Izjema je lastnik Brescie, ki je napovedal, da svojih nogometašev najbrž ne bo spustil na igrišče.


Na treninge v maju, na štadione v juniju

 
Prvi teden po velikonočnih praznikih bodo Italijani resda vnovič staknili glave in razmislili o nadaljevanju sezone v svojih ligah. Sreda namreč prinaša več sestankov: med drugimi se bodo dobili tudi zdravniška komisija nogometne zveze (FIGC), vodstvo zveze, članice federacije, na ločenem sestanku se bodo dobili tudi predstavniki serie A. Na Apeninskem polotoku načrtujejo vrnitev na zelenice v maju, vaditi naj bi začeli 4. maja, štadioni pa bi oživeli v začetku junija, četudi brez navzočih gledalcev.
 
Potem ko je predsednik FIGC Gravina prižgal zeleno luč za pogovore o nadaljevanju sezone, so sredini sestanki namenjeni operativnemu načrtu določanja protokola tekem. Predstavniki zdravniške komisije FIGC se bodo dobili tudi z zdravniki iz »prve bojne linije«, da bi dorekli režim organizacije tekem, s katerim bi zagotovili varnost nogometašev, klubskemu osebju, uradnim osebam in produkcijskim ekipam posameznih tekem.

Preberite še:

Komentarji: