Italijanski prvoligaši bi se borili za točke 13. junija

Nogometaši so dobili zagotovilo, da bodo lahko 18. t. m. začeli opravljati skupne moštvene treninge, zdaj se že veselijo prvih tekem.
Fotografija: Samir Handanović v vratih Interja je najvišje uvrščeni slovenski nogometaš v italijanski ligi. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Samir Handanović v vratih Interja je najvišje uvrščeni slovenski nogometaš v italijanski ligi. FOTO: Reuters

Rim – Potem ko so italijanski nogometni prvoligaši danes dobili zagotovilo, da bodo 18. t. m. lahko začeli opravljati skupne moštvene treninge, so se sami na videokonferenci strinjali, da bi prekinjeno sezono nadaljevali 13. junija. Seveda, če jim bo vlada prižgala zeleno luč.

V elitni italijanski ligi nastopa 20 klubov. Vodilni Juventus s 63 točkami in Lazio z 62 točkami sta v tej sezoni odigrala po 26 tekem, tretjeuvrščeni milanski Inter Samirja Handanovića pa tekmo manj in ima 54 točk. Za mnoge najbolj všečna ekipa sezone Atalanta iz Bergama, pri kateri v zadnjih letih nase zelo opozarja Josip Iličić, je prav tako odigrala 25 tekem in na četrtem mestu zbrala 48 točk.

V elitni italijanski ligi od Slovencev igrajo še Valter Birsa (Cagliari, 12.), Jasmin Kurtić (Parma, 9.), Žan Majer (Lecce, 18.) in Rok Vodišek (Genoa, 17.)

Zaradi pandemije koronavirusa so športna tekmovanja v Italiji prekinili 9. marca.

Komentarji: