»Jan Oblak je naredil ogromno razliko«

Španski mediji spet hvalijo slovenskega vratarja in menjajo Barceloninega trenerja Quiqueja Setiena.
Fotografija: Jan Oblak je bil spet zelo zanesljiv v vratih madridskega Atletica. Siniči sta ga premagala le soigralec Diego Costa z avtogolom in Lionel Messi s tako imenovano panenko z enajstmetrovke. FOTO: Lluis Gene/AFP
Odpri galerijo
Jan Oblak je bil spet zelo zanesljiv v vratih madridskega Atletica. Siniči sta ga premagala le soigralec Diego Costa z avtogolom in Lionel Messi s tako imenovano panenko z enajstmetrovke. FOTO: Lluis Gene/AFP

Ljubljana – Zvezdnikom Barcelone v razburljivem dvoboju za naslov španskega prvaka nikakor ne gre po načrtih in željah. Na zadnjih štirih tekmah so namreč le enkrat slavili zmago, trikrat pa so se morali zadovoljiti zgolj s točko, potem ko so se z neodločenim izidom (2:2) razšli tudi z nogometaši madridskega Atletica.

»Rdeče-beli« iz prestolnice so tako v bitki za tretje oziroma četrto mesto, ki še vodita v ligo prvakov 2020/21, dosegli pomembno točko. Veliko zaslug zanjo je imel tudi slovenski vratar Jan Oblak, ki je – kot so zapisali pri ocenah igralcev v španskem časniku Marca – naredil ogromno razliko, pri čemer so posebej izpostavili njegovi posredovanji pri poskusu Ivana Rakitića in prostem strelu Lionela Messija.

Argentinski zvezdnik je sicer enkrat premagal 27-letnega Škofjeločana, in sicer v 50. minuti, ko je z enajstmetrovke s tako imenovano panenko spravil žogo za Oblakov hrbet. To je bil že 700. Messijev profesionalni gol, ki pa je bil po tekmi kaj slaba tolažba zanj in njegove soigralce. Katalonci z neodločenim izidom namreč nikakor niso bili zadovoljni. Nič čudnega, ko pa imajo zdaj njihovi najhujši tekmeci iz madridskega Reala lepo priložnost, da jim z jutrišnjo zmago nad Getafejem pobegnejo že za štiri točke.
Lionel Messi se je znova držal za glavo. FOTO: Albert Gea/Reuters
Lionel Messi se je znova držal za glavo. FOTO: Albert Gea/Reuters


Španski mediji sicer že več dni poročajo, da so Quiqueju Setienu šteti dnevi na trenerskem stolčku pri Barceloni. Zaupanje vanj – tako kot v njegovega pomočnika Edra Sarabio – naj bi že izgubili tudi igralci z Messijem na čelu. Luis Suarez je, denimo, že po prejšnji tekmi s Celto Vigom javno kritiziral Setiena. »Izgubljamo pomembne točke, kar se nam v preteklosti ni dogajalo. Menim, da obstajajo trenerji, ki bi znali takšne situacije dobro analizirati,« je razmišljal 33-letni Urugvajec.

Med vročimi kandidati za Setienovo zamenjavo naj bi bil Xavi, ki sicer ta čas (še) vodi katarski klub Al Sadd Sports. Dolgoletni član Barcelone je sicer pred kratkim celo sam izrazil željo po vrnitvi v katalonsko metropolo. »Moja največja želja je, da bi treniral Barco in ji pomagal vrniti na pot uspeha,« je omenil 40-letni Xavi.

Toda Setien kljub takšnim objavam in čedalje glasnejšim govoricam, da se mu stolček že močno maje, (vsaj navzven) ostaja miren. »Za zdaj imam še vso podporo, čutim jo tudi v slačilnici,« je poudaril 61-letni trener iz Santanderja.




 

Preberite še:

Komentarji: