Josip Iličić le eden od petih, ki so rešetali mreže tekmecev

Konec tedna med strelci slovenski legionarji Josip Iličić, Kenan Bajrić, David Tijanić, Domen Črnigoj in Žan Majer.
Fotografija: Samir Handanović (levo) in soigralci pri Interju so takole proslavili zmago nad Cagliarijem. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Odpri galerijo
Samir Handanović (levo) in soigralci pri Interju so takole proslavili zmago nad Cagliarijem. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Slovenski nogometni legionarji so tudi konec minulega tedna želi pozornost na evropskih štadionih, njihovi klubi ohranjajo začrtano smer – številni namreč hitijo proti naslovu najboljšega v posameznih prvenstvih. V naslednjem mesecu in pol bodo bojevali zahtevne bitke tudi številni aduti selektorja Matjaža Keka.

Učinek slovenskih legionarjev konec minulega tedna. FOTO: Delo
Učinek slovenskih legionarjev konec minulega tedna. FOTO: Delo
Slovenci se borijo za nogometne vrhove vseh sosednjih držav – podobno je v Italiji, Španiji, Nemčiji, Avstriji, na Hrvaškem in Madžarskem. Dunajski Rapid – Dejan Petrović je igral vso tekmo – je resda po porazu v derbiju zaostal za Salzburgom za sedem točk, Ferencvaros in Slovan pa sta praktično že prva na Madžarskem in Slovaškem, ob tem je drugi na Poljskem tudi Pogon, v čigar majici je opozoril nase Luka Zahović, Lugano (Sandi Lovrić) pa je »drugi do tretji« v švicarskem prvenstvu.

Najbližje odmevnemu podvigu je vendarle nekdanji reprezentant Samir Handanović. Njegov Inter je z minimalno zmago nad Cagliarijem ohranil enajst točk prednosti pred Milanom in še eno več pred Juventusom, zato nekateri v Milanu že hladijo šampanjec.

Inter je blizu prvega »scudetta« po letu 2010, toda vendarle ga čaka še nekaj izzivov: že prihajajočo nedeljo bo obiskal Neapelj, prav Napoli pa se krčevito bori za eno vstopnico v ligo prvakov – skupaj z Atalanto, Laziem in Romo. Morebitni poraz Interja pod Vezuvom bi zagotovo vsaj delno popestril serie A: modro-črni bodo namreč še igrali z Romo doma in Juventusom v gosteh. Boj za obstanek? V njem so – ob odpisanem Crotoneju – Benevento, Torino, Cagliari in Parma, v majici slednje je ta čas pod vodo tudi Jasmin Kurtić.

Josip Iličić je zagotovil Atalanti zmago z bele točke. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Josip Iličić je zagotovil Atalanti zmago z bele točke. FOTO: Alberto Lingria/Reuters


Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore


Bavarci osrečili tudi Kamplove rdeče bike


(Nekdanji) slovenski reprezentant je zaznamoval bitko za naslov nemškega prvaka. Kevin Kampl je igral vso tekmo v majici Leipziga, ki kljub nedavnemu porazu v derbiju z Bayernom še vedno upa na zasuk v finišu sezone. Bayernu je prvič spodrsnilo že konec tedna v tekmi z berlinskim Unionom (1:1), zato je njegova prednost pred leipziškimi biki skopnela na pet točk – do konca je še šest kol –, že v soboto pa čaka Bavarce izjemno zahtevno gostovanje v Wolfsburgu, ki ne sme popuščati v boju za ligo prvakov.

Kevin Kampl (v sredini) je bil motor igre Leipziga na gostovanju v Bremnu. FOTO: Cathrin Mueller/AFP
Kevin Kampl (v sredini) je bil motor igre Leipziga na gostovanju v Bremnu. FOTO: Cathrin Mueller/AFP


To je bila torej neuspešna generalka Bayerna za jutrišnjo povratno tekmo četrtfinala lige prvakov v Parizu, kjer bo lovil zaostanek z 2:3. Zanimivo bo spremljati naslednje tedne v Münchnu, saj trenerja Hansija Flicka selijo na klop nemške reprezentance, še močneje je vidno njegovo javno polemiziranje s športnim direktorjem Hasanom Salihamidžićem.

»Škoda, da nismo zmagali, saj smo si zaslužili tri točke. V sistem smo vklopili številne mlade,« je ocenil po remiju Flick, ki je izpustil imena, kakršna so Süle, Davies, Goretzka, Hernandez, Costa, Gnabry, Lewandowski, delni počitek pa so dobili Pavard, Sane, Alaba, Boateng, Coman in Choupo-Moting.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: