Z belligoli sprožil bellimanio, mama mu še vedno postilja posteljo

Jude Bellingham se je preselil v luksuzno sosesko La Finca. Najel je kuharja, njegov BMW je vreden 180.000 evrov. S Slovenijo se bo pomeril junija v Kölnu.
Fotografija: Jude Bellingham na poseben način proslavlja zadetke. FOTO: Javier Soriano/AFP
Odpri galerijo
Jude Bellingham na poseben način proslavlja zadetke. FOTO: Javier Soriano/AFP

Zlati fant evropskega nogometa po izboru športnih novinarjev in navijačev Jude Bellingham je v petih mesecih, odkar je za 100 milijonov evrov iz Borussie prišel v Španijo, sprožil pravo »bellimanio«. Za Real Madrid je na 17 tekmah dosegel 15 golov in si prislužil vzdevek Belligol.

Poleg izjemne kakovosti ima tudi karizmo, način proslavljanja zadetkov, ko iztegne roke kot Kristus Odrešenik iz Ria, je postal njegov zaščitni znak. V Madridu gredo njegovi originalni Adidasovi dresi s številko 5 za med, četudi stanejo 190 evrov.

Zanimivo, da je megazvezdnik tudi »mamin sinček«, 55-letna Denise mu še vedno postilja posteljo, ga z njegovim črnim beemvejevim hibridnim SUV, ki stane 180.000 evrov, vozi na treninge in mu zaveže kravato, kadar se udeleži slovesnega dogodka, kakršen je bil Golden Boy v Torinu ali pred tem Ballon dOr (zlata žoga) v Parizu.

Z mamo sta sprva živela v madridskem hotelu, zdaj sta se preselila v luksuzno sosesko La Finca, kjer živijo nogometaši in mnogi drugi zvezdniki. Pravijo ji tudi bunker, saj je močno zastražena, stanovanja tam pa v povprečju stanejo več kot 10 milijonov evrov.

Mama mu sicer ne kuha več, odkar je zaposlil šefa Alberta Mastromattea, ki skrbi za uravnoteženo prehrano. Alberto je vseeno razkril, da Judu včasih pogleda skozi prste, kadar mu zapaše čips. »Vendarle gre za 20-letnika,« pove Alberto.

Bellinghamov zastopnik je oče Mark (47), nekdanji policist in amaterski igralec nogometa, ki skrbi tudi za Joba, Judovega mlajšega brata, ki igra za Sunderland.

Jude Bellingham bo z Anglijo tekmec Slovenije, ko se bosta reprezentanci srečali na euru 2024 25. junija v Kölnu.

Preberite še:

Komentarji: