Juventus je Cristiana Ronalda vzel pod svoje okrilje

Italijanski prvak nadzora nad Portugalčevo osamitvijo ni prepustil drugim, raje je sam prevzel skrb nad prvim zvezdnikom moštva in najdražjim nogometašem.
Fotografija: Cristiano Ronaldo je po razkritju, da je okužen z visrusom sars-cov-2 z balkona hotelske sobe v kampu portugalske nogometne reprezentance pošiljal pozdrave in nasmehe, včeraj pa je že s posebnim letalom dopotoval v Torino, kjer bo do konca izpeljal osamitev. FOTO: Diogo Pinto/AFP
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je po razkritju, da je okužen z visrusom sars-cov-2 z balkona hotelske sobe v kampu portugalske nogometne reprezentance pošiljal pozdrave in nasmehe, včeraj pa je že s posebnim letalom dopotoval v Torino, kjer bo do konca izpeljal osamitev. FOTO: Diogo Pinto/AFP

Zvezdnik portugalske nogometne reprezentance Cristiano Ronaldo se je kljub pozitivnemu testu na novi koronavirus na reprezentančni akciji vrnil v Italijo, kjer bo do konca opravil karanteno, so sporočili iz njegovega kluba Juventusa.

»Cristiano Ronaldo se je vrnil v Italijo s posebnim zdravniškim letom, ki so ga na prošnjo igralca odobrile zdravstvene oblasti, in bo obvezno samoosamitev nadaljeval doma v Torinu,« so sporočili iz tabora italijanskega prvaka.

Portugalski dnevnik A Bola je poročal, da je 35-letni zvezdnik stare dame zapustil Lizbono z zasebnim letalom, italijanski mediji pa so poročali, da ga je na letališču v Torinu čakalo reševalno vozilo, ki ga je prepeljalo do njegove rezidence.

Iz Juventusa so ob tem še sporočili, da so v sredo dobili nov primer okužbe z novim koronavirusom, pozitiven je bil ameriški vezist Weston McKennie, zaradi česar je ekipa znova v osamitvi.

O štirih pozitivnih primerih v serie A so poročali tudi pri Parmi slovenskega reprezentanta Jasmina Kurtića. Klub ni razkril imen okuženih, vendar je sporočil, da imajo nogometaši le blage simptome covida-19.

Na torinsko letališče je včeraj popoldne priletel najdragocenejši nogometni tovor v obliki Cristiana Ronalda, ki so ga v reševalnem vozilu takoj odpeljali v osamitev. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Na torinsko letališče je včeraj popoldne priletel najdragocenejši nogometni tovor v obliki Cristiana Ronalda, ki so ga v reševalnem vozilu takoj odpeljali v osamitev. FOTO: Massimo Pinca/Reuters


Portugalski selektor Fernando Santos je dejal, da ne more pojasniti, kako se je lahko Cristiano Ronaldo okužil na reprezentančni akciji.

»Vse od ponedeljka smo v popolni karanteni, v nekakšnem mehurčku. V njem smo le osebje in igralci, nihče drug, vsi preostali testi so bili večkrat negativni,« je dejal Santos.

Ronaldo pa je bil že pred tem od 3. oktobra v karanteni skupaj s soigralci pri Juventusu, zato so pristojne službe na Apeninskem polotoku podvomile o njegovem obveznem negativnem testu pred odhodom na zbor reprezentance.

Ker je zvezdnik Juventusa v torek oddal pozitiven test, je izpustil sinočnjo tekmo lige narodov proti Švedski. Pred tem je prejšnji teden igral proti Španiji in Franciji. Vsi njegovi soigralci v reprezentanci so bili negativni.

Napadalec Juventusa bo moral zaradi obvezne samoosamitve izpustiti tudi tekme lige prvakov, najverjetneje bo tako tudi na tisti 28. 10. proti Barceloni in Lionelu Messiju.

Preberite še:

Komentarji: