Katar 2022 ne bo turnir za povprečne navijače

Selektor nemške nogometne reprezentance Hansi Flick je spregovoril za nemško televizijsko mrežo RND.
Fotografija: Nemški selektor Hansi Flick pred nedavno tekmo z Italijo. FOTO: Heiko Becker/Reuters
Odpri galerijo
Nemški selektor Hansi Flick pred nedavno tekmo z Italijo. FOTO: Heiko Becker/Reuters

Selektor nemške nogometne reprezentance Hansi Flick je v pogovoru za nemško televizijsko mrežo RND dejal, da za njega svetovno prvenstvo konec leta v Katarju ne bo turnir za povprečne navijače, pogovor povzema nemška tiskovna agencija DPA.

»Imam veliko znancev, ki bi radi leteli v Katar, a zaradi različnih razlogov ne bodo,« je dejal Flick. "Ker si ne morejo privoščiti visokih cen, ker je situacija na primer za istospolno usmerjene nesprejemljiva, ker tam kršijo človekove pravice, ker so manjšine izključene,« je pojasnil nemški selektor. »Škoda, da ta turnir ne bo prvenstvo za navijače. Nogomet bi moral biti za vse. Zato pravim, da to SP ne bo za povprečne navijače," je dodal.

Prvo večje tekmovanje za Flicka

SP v Katarju se bo začelo 20. novembra in končalo 18. decembra. Kot je izpostavila DPA, državo gostiteljico že nekaj let kritizirajo zaradi kršitev človekovih pravic. Ob tem je bil zaznan določen napredek v zadnjih letih, a skupine, ki se borijo za človekove pravice, vztrajajo, da Katar mora narediti še več. Za Flicka bo to prvo večje tekmovanje. Lani je nasledil Joachima Löwa, pred tem pa je bil njegov pomočnik.

Preberite še:

Komentarji: