Ker se ni uvrstil v ligo prvakov, se je poslovil

Gennaro Gattuso je hitro izvedel, kakšen je njegov trenerski status pri Napoliju po izgubljeni bitki za najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje.
Fotografija: Gennaro Gattuso je Napoli vodil dve leti in z njim osvojil italijanski pokal. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Odpri galerijo
Gennaro Gattuso je Napoli vodil dve leti in z njim osvojil italijanski pokal. FOTO: Ciro De Luca/Reuters

Italijanski nogometni prvoligaš Napoli, ki je sinoči v domačem prvenstvu serie A po neodločenem izidu z Verono (1:1) ostal brez lige prvakov, je odslovil trenerja Gennara Gattusa. Predsednik neapeljskega kluba Aurelio De Laurentis je v tvitu potrdil, da se Gattuso poslavlja.

»Dragi Rino, vesel sem, da si z nami preživel dve sezoni. Hvala za tvoje delo, želimo ti veliko uspeha, kjerkoli boš nadaljeval trenersko kariero,« je zapisal De Laurentis prek Twitterja.

Pri Napoliju pa so le tvitnili: »Hvala ti, mister.«

Napoli je v troboju za tretje in četrto mesto v serie A zadnji krog prvenstva med Milanom, Napolijem in Juventusom potegnil kratko in ostal brez lige prvakov za prihodnjo sezono. Končal je s točko manj kot tretjeuvrščena Atalanta in četrtouvrščeni Juventus.

Gattuso je prišel v Neapelj decembra 2019, ko je nasledil slovitega Carla Ancelottija. Slednji je bil Gattusov trener, ko je ta kot nogometaš z Milanom osvojil ligo prvakov 2003 in 2007, leta 2006 pa je Gattuso z azzurri osvojil tudi svetovno prvenstvo.

Z Napolijem je kot trener osvojil italijanski pokal 2020, prvo trofejo v novi vlogi.

Preberite še:

Komentarji: