Kevin Kampl si želi nemško državljanstvo

Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, član Red Bull Leipziga, si želi pridobiti nemško državljanstvo. 

Objavljeno
19. julij 2019 11.07
Posodobljeno
19. julij 2019 11.48
Kevin Kampl bi bil zelo pomemben člen slovenske reprezentance na sredini igrišča, a je to poglavje kariere zanj končano. FOTO: AFP
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Leipzig - Zdaj že nekdanji slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl, ki je odraščal v Nemčiji in tudi igra za nemški klub, bi rad dobil nemško državljanstvo. V pogovoru za časnik Bild je dejal, da je to resna možnost ter da se počuti kot Nemec. Kampl, njegova starša sta se iz Slovenije preselila v Nemčijo, je bil tam sicer rojen, a nemškega državljanstva nima. Oziroma ga ni imel doslej, morda pa se bo to spremenilo.

Kot je dejal v pogovoru za časnik Bild, je namreč zdaj, ko je končal kariero v slovenski izbrani vrsti, nemško državljanstvo spet aktualna tema. »Zdaj, ko sem končal pot v slovenski reprezentanci, je to spet tema. Tukaj sem rojen, tukaj sem odraščal. Tudi pozneje si želim ostati in živeti v Nemčiji. Pa tudi počutim se kot Nemec,« je dejal v Sollingenu rojeni Kampl in pojasnil, da bi ob rojstvu lahko dobil dvojno državljanstvo, vendar takrat tega niso uredili.
 

Slovenska reprezentanca je preteklost


Zadnji dve sezoni 28-letnik igra za Leipzig, pred tem je v Nemčiji igral za Bayer Leverkusen, Osnabrück, Greuter Fürth in Borussio Dortmund, v Avstriji pa za Salzburg. Dotaknil se je tudi za slovenske nogometne razmere vroče teme. Nastopi v slovenski izbrani vrsti so, kot kaže, res dokončno preteklost, čeprav si na slovenski strani želijo, da bi odločitev o koncu kariere spremenil.

Kot poroča Bild, je namreč odločitev dokončna. »Ostajam pri tem. Dobro sem razmislil in stojim za svojo odločitvijo,« je o slovenski reprezentanci dejal Kampl. Za Slovenijo je Kampl zbral 28 nastopov in dosegel dva gola, zadnjič je slovenski dres oblekel septembra lani na tekmi lige narodov proti Bolgariji.