Koprski nogometaši ne poznajo poraza, Muri tri točke v Novi Gorici

Mož odločitve v Kopru je bil Dare Vršič, ki je v zadnjih minutah priigral enajstmetrovko in jo sam tudi uspešno izvedel .
Fotografija: Dare Vršič je bil mož odločitve na štadionu Bonifika. FOTO: FC Koper
Odpri galerijo
Dare Vršič je bil mož odločitve na štadionu Bonifika. FOTO: FC Koper

Koper – Nogometaši Kopra so v uvodni tekmi 13. kola 1. SNL premagali Bravo z 2:1 (1:0). in se vsaj začasno povzpeli na vrh prvenstvene lestvice. Na tretje mesto pa se je prebila Mura z zmago v Novi Gorici z 1:0 (1:0).

Mož odločitve na štadionu Bonifika je bil Dare Vršič, ki je v zadnjih minutah priigral enajstmetrovko in jo sam tudi uspešno izvedel s strelom pod prečko za osmo zaporedno tekmo Koprčanov brez poraza. Bravo, ki je pogrešal kaznovanega Žana Trontlja, je na drugi strani ostal pri treh zmagah, zadnjo je dosegel v šestem kolu.

Koprčani so prešli v vodstvo v 44. minuti, ko so unovčili prekinitev. Po prostem strelu z desne strani je žoga prišla v osrčje kazenskega prostora, kjer se je po srečnem odbitku znašla na glavi Žana Žužka, ki jo je v loku poslal čez Igorja Vekića v mrežo. Po dokaj mirnem uvodu v drugi del, v katerem ni bilo pravih priložnosti, so gosti prišli do izenačenja v 61. minuti, ko je z volejem s približno desetih metrov zadel Rok Maher. Tri minute zatem so na drugi strani Koprčani po zmedi zbezali žogo v mrežo, a so sodniki razveljavili nov Žužkov zadetek zaradi prepovedanega položaja.
 

Bobičanec prehitel polčas


Mura je še drugič v sezoni z 1:0 ugnala Goričane. Sicer tudi v Novi Gorici ni pokazala forme z začetka prvenstva, a vseeno je bil zadetek Luke Bobičanca dovolj za prvo zmago po treh tekmah. Toliko časa je tudi trajal njihov strelski post. Primorci, ki so pred tem v petih kolih izgubili le enkrat, so sicer pokazali obetaven obraz, a jih je kaznovala tudi neučinkovitost. Gorica je tako še naprej na začelju lestvice, Mura pa pri vrhu.

Ko je že kazalo, da se bosta ekipi na odmor odpravili brez zadetkov, so v 45. minuti zadeli Sobočani. Bobičanec se je odločil za nizek strel z več kot 20 metrov in z njim ugnal Uroša Likarja. To je bil tudi prvi zadetek Mure v ligi po približno 320 minutah suše.
 

PrvaLiga Telekom, 13. kolo:

danes:
Koper : Bravo 2:1 (Žužek 44., 1:1 Maher 61., 2:1 Vršič 84./11 m)
Gorica : Mura 0:1 (Bobičanec 45.)
Sreda:
Tabor – Domžale (13.30)
Celje – Maribor (17)
Četrtek:
Olimpija – Aluminij (17)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: