Rudar in Mura nista ponovila spektakla iz Stožic in Ljudskega vrta

Izgubila sta tako Olimpija kot Maribor, Celje ima naslov v svojih rokah. Mura in Rudar brez golov.
Fotografija: Celjski napadalec Dario Vizinger ne popušča, matiral je tudi Jasmina Handanovića. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Odpri galerijo
Celjski napadalec Dario Vizinger ne popušča, matiral je tudi Jasmina Handanovića. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo

Zadnjo tekmo 33. kola (od 36) so igrali šele danes. Ob 20. uri sta v Velenju krenila v boj Rudar in Mura, tekma pa ni imela  posebnega pomena ne za gostitelje ne za goste. Na tak način se je tudi končalo: brez golov in brez zmagovalca.

Nedelja je prinesla tri tekme državnega prvenstva v nogometu. Največ pozornosti sta poželi večerni tekmi v Ljubljani in Mariboru, ki sta neposredno odločali o naslovu slovenskega prvaka. Štajerski derbi v Ljudskem vrtu je prinesel spopad Maribora in Celja ter zmago gostov.

Mariborčani so se lahko le nemočno spreševali, kaj je šlo narobe. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Mariborčani so se lahko le nemočno spreševali, kaj je šlo narobe. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo


Že po prvem polčasu je kazalo na zmago Celja v mariborskem Ljudskem vrtu, potem ko sta gola za goste prispevala Domen Bajde z avtogolom po eni od podaj s kota ter Dario Vizinger, ki je z mojstrskim strelom z razdalje matiral Jasmina Handanovića. Mariborčanom do konca tekme ni uspelo več od častnega gola Stipeja Peričića v 88. minuti po podaji iz kota.

To pomeni, da je ostal v igri za prvaka le še en štajerski klub, do konca bo zanimivo. Spomnimo, zadnje kolo prinaša tekmo Celje vs. Olimpija!

Ljubljanski nogometaši so v tekmi z Aluminijem iskali tri točke, s katerimi bi se približali naslovu prvaka. FOTO: Leon Vidic
Ljubljanski nogometaši so v tekmi z Aluminijem iskali tri točke, s katerimi bi se približali naslovu prvaka. FOTO: Leon Vidic


Tudi v Stožicah so prvi gol zabili gostje. Mihael Klepač je povedel Aluminij v vodstvo s pravim evrogolom, potem ko je s finto izigral Šmeja in Jurčevića in z volejem matiral Nejca Vidmarja. Ljubljančani se do konca niso pobrali, niso zmogli veliko več in so le redko ogrozili Kidričane.



Nov paket treh točk so že prej osvojili Sežančani. Moštvo trenerja Maura Camoranesija deluje bolje iz tekme v tekmo, to pa je pokazalo tudi na Gorenjskem. Tabor je prišel do nove zmage globoko v sodnikovem dodatku tekme s Triglavom in tako le potrdil odlično telesno pripravljenost svojih nogometašev.
 

Tudi Domžale in Bravo brez zmagovalca


Ob Kamniški Bistrici, kjer zaradi poostrenih ukrepov vlade za zajezitev novega koronavirusa ni bilo gledalcev, sta se že v soboto še zadnjič v tej sezoni pomerili ekipi Domžal in Brava. Vse je že kazalo na zmago domačih, a so v sodnikovem dodatku za delitev točk poskrbeli Ljubljančani in vknjižili deveti remi v sezoni (1:1).

Preberite še:

Komentarji: