Milan v Torinu potopil Juventus, ki še ni brez lige prvakov

Stari dami po novem polomu v derbiju z rdeče-črnimi iz Lombardije grozi sezona brez tekmovanja z najboljšimi nogometnimi klubi v Evropi.
Fotografija: Milan je z zmago v derbiju pri Juventusu naredil velik korak k vrnitvi v ligo prvakov. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Milan je z zmago v derbiju pri Juventusu naredil velik korak k vrnitvi v ligo prvakov. FOTO: Marco Bertorello/AFP

V sezoni vrnitve v italijanski nogometni vrh je Milan privarčeval za konec. Z imenitno predstavo je v 35. kolu v Torinu matiral padlega prvaka Juventusa, ki mu grozi, da bo sezono zaključil pod  četrtim mestom in ostal brez uvrstitve v ligo prvakov.

Milan je tekmece premagal s 3:0 (Brahim Diaz 45., Ante Rebić 78., Fikayo Tomori 82.) in povrhu pri izidu 1:0 zastreljal še enajstmetrovko – v 58. minuti Franck Kessie.

Ronaldo nič oziroma 4. Diaz 8. Pri oceni igralcev rožnatega športnega dnevnika La Gazzette Delo Sport se je najbolj odrazilo razmerje moči in dnevna forma na igrišču, na katerem je slavni Portugalec Cristiano Ronaldo dobil še eno naravno sporočilo, da letom ne more kljubovati. V 37. letu starosti ni več motor, ki se ne ustavlja. Trener Andrea Pirlo ga je kljub vsemu pustil na igrišču vso tekmo, medtem ko je Milanov trener Stefano Pioli svojega metuzalema, 39-letnega Zlatana Ibrahimovića potegnil z igrišča v 66. minuti in v igro poslal Hrvata Rebića.

Dvoboj »starcev«, 39-letnega Zlatana Ibrahimovića in 36-letnega Cristiana Roinalda, je pripadel tri leta starejšemu Švedu. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Dvoboj »starcev«, 39-letnega Zlatana Ibrahimovića in 36-letnega Cristiana Roinalda, je pripadel tri leta starejšemu Švedu. FOTO: Marco Bertorello/AFP


»Igrali smo izvrstno tekmo in se žrtvovali, toda ni še konec,« je umirjal evforijo Pioli, ki se bo v sredo z moštvom vrnil v nekdanjo prestolnico, saj bo v 36. kolu gostoval še pri Juventusovem mestnem tekmecu Torinu.

Milan je na drugem mestu ujel Atalanto, četrti je Napoli. Pri moštvu iz Bergama, ki je na koncu sezone znova v izjemni formi, trener Gian Piero Gasperini počasi že menja vodilne vloge oziroma starejši jih prepuščajo mlajšim. Med njimi je tudi slovenski zvezdnik Josip Iličić, ki je pri visoki zmagi (5:2) v Parmi pri prijatelju Jasminu Kurtiću igral le prvi polčas – Belokranjec je igral vso tekmo. Iličić je asistiral za prvi gol, ki ga je dosegel njegov naslednik v vlogi igralca s potezo več Ukrajinec Ruslan Malinovskij.
Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: