Mourinho odčital lekcijo Guardioli

Tottenham je v 9. kolu angleškega prvenstva premagal Man. City z 2:0 in začasno prevzel vodstvo na lestvici.
Fotografija: Pomembno vlogo pri zmagi Tottenhama je imel Heung-min Son (na sredini), ki je zadel že devetič v prvenstvu. FOTO: Kirsty Wigglesworth/Reuters
Odpri galerijo
Pomembno vlogo pri zmagi Tottenhama je imel Heung-min Son (na sredini), ki je zadel že devetič v prvenstvu. FOTO: Kirsty Wigglesworth/Reuters

V angleškem nogometnem prvenstvu sta se na poslatici 9. kola udarila Tottenham in Manchester City. Dvoboj izkušenih strokovnjakov Joseja Mourinha in Pepa Guardiole je dobil Portugalec, saj je Tottenham zmagal z 2:0.

Londončani so hitro povedli, že v 5. minuti je po globinski podaji zadel Heung-min Son​. Južni Korejec je s tem potrdil izjemno formo, saj je bil uspešen že devetič v sezoni, na zadnjih petih tekmah s Cityjem pa je zadel kar petkrat.

Gostje so v 27. minuti žogo sicer poslali v nasprotnikov gol, a je Aymeric Laporte igral z roko in gol je bil razveljavljen. Tottenham je to znal izkoristiti in je v 65. minuti zadel še drugič. Rezervist Giovani Lo Celso je le nekaj sekund po vstopu na igrišče sprejel podajo Harryja Kanea in postavil končni izid tekme.

Tottenham je z zmago začasno skočil na vrh prvenstvene lestvice. S prvega mesta ga lahko v nedeljo izrine Leicester, ki bo gostoval pri aktualnem prvaku Liverpoolu.

Premier League, 9. kolo:
Newcastle : Chelsea 0:2 (Fernandez 10./ag, Abraham 65.)
Aston Villa : Brighton 1:2 (Konsa 47.; Welbeck 12., March 56.)
Tottenham : Manchester City 2:0 (Son 5., Lo Celso 65.)
Manchester United : West Bromwich (21)
Nedelja
Fulham : Everton (13)
Sheffield United : West Ham (15)
Leeds : Arsenal (17.30)
Liverpool : Leicester (20.15)
Ponedeljek
Burnley : Crystal Palace (18.30)
Wolverhampton : Southampton (21)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: