Nantes ni izbral Vombergarja, ki ne bo šel v Turčijo

Francoski nogometni prvoligaš zvečer odstopil od možnosti prestopa najboljšega Olimpijinega strelca, ker je izbral cenejšega Hrvata Antonia Manceja.
Fotografija: Andrej Vombergar je bil med kanddidati za napadalca francoskega prvoligaša Nantes. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Andrej Vombergar je bil med kanddidati za napadalca francoskega prvoligaša Nantes. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Francoski nogometni prvoligaš Nantes ni izbral Andreja Vombergarja. Pogajanja o tem, da bi Olimpija do konca sezone posodila Vombergarja z možnostjo njegovega poletnega odkupa – skupni transfer bi, po formuli 750.000 evrov posojnina, 1,5 milijona € odkup, znašal 2.250.000 € – je bilo konec pred slabo uro. Nantes, pri katerem igra slovenski reprezentant Rene Krhin, njegov trener pa je bivši najboljši strelec kluba Bošnjak Vahid Halilhodžić, je sporočil Olimpiji, da odstopa od prestopa 24-letnega slovenskega Argentinca in najboljšega strelca jesenskega dela 1. SNL.

Čeprav je prestop v eno od petih najmočnejših lig možen še do 24.00, je verjetnost Vombergarjevega prestopa minimalna. Toda to še ne pomeni, da bo Vombergar spomladi igral za Olimpijo, saj se bodo prestopni roki v nekaterih drugih državah potegnili v februar. Med njimi tudi v Rusiji. Za Vombergarja se je namreč s konkretno ponudbo in letno plačo 400.000 € neto zavzela Ufa, ki je v poletnih kvalifikacijah za evropsko ligo izločila Domžale. Kapetan Ufe je slovenski reprezentant in uradno še njen kapetan Bojan Jokić.

Nantes je izbral nekdanjega napadalca Domžal Antonia Manceja. Triindvajsetletni Hrvat je jeseni igral za češki klub Trenčin. Za polletno posojnino bo plačal 200.000 €, za morebiten njgeov odkup pa bo poleti plačal še 1,6 milijona €.


Vombergar je zbolel


Druga današnja neprijetnost v Olimpijinem taboru pa je, da je Vombergar zbolel za bronhitisom in jutri ne bo med potniki za odhod v Belek, kamor nogometna odprava poteguje na priprave. Do nadaljnjega bo pod nadzorom zdravniške službe in bi se moštvu v Turčiji lahko pridružil pozneje.

Predsednik Olimpije Milan Mandarić je danes športnega direktorja Fabijana Komljenović poblastil za pogovore o igralcih z nogometnimi agenti in menedžerji klubov.

Komentarji: