Nardin je Mandariću za Olimpijo ponudil le tri milijone evrov

Italijanski poslovnež Gabriele Nardin ne bo prevzel upravljanja nogometne Olimpije.
Fotografija: Gabriele Nardin je odgovoril na članek v Delu. Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Gabriele Nardin je odgovoril na članek v Delu. Foto Jože Suhadolnik

Ljubljana – Italijanski poslovnež Gabriele Nardin, ki se je spomladi pojavil na slovenski nogometni sceni kot morebitni novi upravitelj nogometne Olimpije, se nam je oglasil po članku, v katerem smo pisali, da ga je predsednik Olimpije Milan Mandarić prekrižal, ker sumi, da je prevarant. Na srečanje z izbranimi mediji je prišel v družbi zaupnika, nekdanjega slovenskega reprezentanta Alfreda Jermaniša.


Neprijento presenečen


Kot smo poročali, se je Mandarić prenehal pogajati z Nardinom, saj je posumil, da ne gre za dovolj resnega vlagatelja, ki bi mu omogočil, da iz Olimpije odide vsaj s povrnjenimi stroški in z zagotovilom, da bo klub v prihodnje posloval stabilno. »Neprijetno sem presenečen nad Mandarićevem razmišljanjem o meni, slabo sem se počutil, ko sem videl, da me ima za prevaranta. Ne vem, zakaj tako grobe besede o meni. Morda tako o meni govorijo drugi ljudje iz kluba, ne on. Sicer menim, da Olimpije ne vodi Mandarić, ampak ljudje okrog njega. Upal sem, da se bo ogradil od tega, a zdaj sploh ne komunicirava več,« je dejal Nardin in dodal: »Če se je Mandarić pripravljen pogovarjati z normalnim besednjakom in v mirnem tonu, sem pripravljen nadaljevati pogajanja. Menim pa, da so se naše poti razšle.«


Ponudbo s šest znižal na tri milijone evrov


Italijan, ki o svojem poklicnem delovanju govori precej ohlapno (»Delam v svetu financ, sodelujem s pomembno finančno skupino iz Londona, ki se ukvarja z investicijami, največ delamo z bankami.«), je od junija trikrat odložil plačilo prvega obroka kupnine za upravljanje Olimpije v višini treh milijonov evrov. Skupno naj bi Mandariću po sklenjenem sporazumu plačal šest milijonov. Po vseh zapletih in nejasnostih v pogajanjih ter omenjenem članku mu je prejšnji teden poslal še zadnjo, precej spremenjeno ponudbo. »Moja zadnja ponudba je, da septembra poravnam vse dolgove Olimpije. Po mojih podatkih ti znašajo okrog 500.000 evrov. Septembra bi prevzel tudi plačilo obveznosti do igralcev, zaposlenih v klubu, menedžerjev ... Ob tem bi predložil bančno garancijo za plačilo treh milijonov evrov do konca leta. To je vsa kupnina, ki sem jo pripravljen plačati. Ves zaslužek od prodaje igralcev do decembra bi šel Mandariću,« je svojo novo, tri milijone lažjo ponudbo na hitro predstavil Nardin. Ta je nesprejemljiva za Mandarića, ki se že pogaja s skupino poslovnežev iz Nemčije s posrednikom Mladenom Rudonjo.


Razlogi za sumničavost


Gabriele Nardin nam je na hitro pokazal kopije elektronskega pisma z bančno vsebino in sporočil SMS na relaciji z Olimpijino pisarno. S tem hoče dokazati, da ima na banki deponiranih šest milijonov evrov za nogometni nakup. Takšen način razkrivanja podatkov medijem in komuniciranja s poslovnimi partnerji, odvetniki, bankami vzbuja najmanj pomisleke o poslovni etiki in njegovih dejanskih potencialih. Morda smo preveč sumničavi, a zmoti tudi podrobnost, da ima kot lastnik podjetja GN Futures Malta Ltd, registriranega na Malti, naslov elektronske pošte ustvarjen na hotmail.com. Ni nepomembno, da ima podjetje GD Nova linija, ki ga je pri nas ustanovil z Izolčanom Darkom Filiputom, blokiran račun. Ob tem še ni poravnal dolga do odvetniške pisarne Petre Jereb iz Kranja ... In še vprašanje: kaj upravičuje poslovno strategijo, s katero prevzameš vodenje kluba in s tem vse obveznosti do igralcev, hkrati pa predhodniku omogočiš, da s temi istimi igralci po lastnih željah trguje in služi izključno za svoj žep?

Preberite še:

Komentarji: