Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Nemčija in svet pripravljata veličastno slovo od Cesarja Franza

Franza Beckenbauerja so spoštovali soigralci in tekmeci. Brane Oblak: Bil je karizmatičen gospod, večkrat sva bila tekmeca, na žalost nikoli soigralca.
Franz Beckenbauer s šampionskim pokalom na svetovnem prvenstvu leta 1974. FOTO: AFP
Franz Beckenbauer s šampionskim pokalom na svetovnem prvenstvu leta 1974. FOTO: AFP
9. 1. 2024 | 17:37
9. 1. 2024 | 17:58
5:47

V nadaljevanju preberite:

»Da bi bil lahko uspešen igralec, trener in selektor, moraš biti zelo discipliniran, imeti moraš dovolj sreče ter se roditi v pravi državi in ugodnih časih,« je pred leti pojasnil skrivnost svoje kariere Franz Beckenbauer. V nedeljo je umrl v starosti 78 let kot največja legenda nemškega nogometa. »Ko je vstopil v še tako temačen prostor, je v njem nenadoma zavladala svetloba. Pri meni se to ni nikoli zgodilo,« ga je občudoval dolgoletni reprezentančni soigralec Berti Vogts.

V dobrih treh letih so se za vedno poslovile tri nogometne veličine, ki si zaslužijo mesto v elitni enajsterici vseh časov: 25. novembra 2020 Diego Maradona, 29. decembra 2022 Pele in zdaj še Franz Beckenbauer. Nemec je imel zaradi svojih obrambnih zadolžitev medijsko manj izpostavljeno igralno vlogo, a je to opravljal brezhibno. Imel je dodatne osebnostne razsežnosti, ki so ga trdno prikovale med največje ...

O karieri Franza Beckenbauerja največ povedo njegovi dosežki, a tudi globoko spoštovanje soigralcev in tekmecev. Zakaj je kot nekdanji napadalec postal sopomenka za obrambnega libera? S čim se je odlikoval po koncu imenitne igralske poti? Zakaj se je leta 2015 umaknil iz javnega življenja in ni potoval na pogreb prijatelja Peleja?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine