Olimpijo zapustili tudi Menalo, Savić, Tomić in Jurčević

Olimpija se je poslovila do osmerice nogometašev, ki jim je potekla pogodba.
Fotografija: Stefan Savić je v sezoni 2019/20 nosil dres Olimpije na 35 tekmah državnega prvenstva. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Stefan Savić je v sezoni 2019/20 nosil dres Olimpije na 35 tekmah državnega prvenstva. FOTO: Tomi Lombar

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija je danes na klubski spletni strani zapisal, da se od zeleno-bele majice poslavlja kar osem igralcev, ki jim je potekla pogodba, med njimi je tudi kapetan Tomislav Tomić. Vodstvo kluba se ni odločilo za podaljšanje sodelovanja. Zmaje tako zapuščajo Luka Menalo, Stefan Savić, Tomislav Tomić, Mario Jurčević, Marko Putinčanin, Matija Orbanić, Matija Burin in Matic Črnic.

Tomislav Tomić se po treh sezonah od Olimpije poslavlja kot kapetan.FOTO: Leon Vidic
Tomislav Tomić se po treh sezonah od Olimpije poslavlja kot kapetan.FOTO: Leon Vidic


Menalo je v letošnji sezoni 10-krat zatresel mrežo nasprotnika in poskrbel za osem podaj. Za Olimpijo je v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral 33 nastopov. Po eni sezoni med zmaji se poslavlja in se s posoje vrača v Dinamo Zagreb.


Tomić se po treh sezonah poslavlja kot kapetan


Savić je v sezoni 2019/20 nosil dres Olimpije na 35 tekmah državnega prvenstva. Pri tem je 6-krat zatresel mrežo nasprotnika in prispeval 7 podaj. Med zmaji je preživel tri sezone in osvojil tri lovorike.

Med osmerico, ki je zapustila Stožice, je tudi Marko Putinčanin. FOTO: Jože Suhadolnik
Med osmerico, ki je zapustila Stožice, je tudi Marko Putinčanin. FOTO: Jože Suhadolnik


Tomić se po treh sezonah od Olimpije poslavlja kot kapetan. V tej sezoni je odigral 34 ligaških tekem, poskrbel za tri asistence ter en zadetek. Z Olimpijo je osvojil dvojno krono leta 2018 ter naslov pokalnih prvakov leta 2019.

Jurčević je v letošnji sezoni na 30 tekmah enkrat zatresel mrežo in prispeval štiri podaje. V lanski sezoni je z zmaji osvojil naslov pokalnih prvakov, po dveh zaporednih sezonah pri Olimpiji pa se zdaj znova poslavlja.

Preberite še:

Komentarji: