Perujci prekinili izjemen niz Brazilcev

Južnoameriški prvaki po 17 tekmah brez poraza igrišče zapustili sklonjenih glav, visoka zmaga Argentincev.
Fotografija: Perujci so se takole veselili zmage nad Brazilci. Edini gol je dosegel Luis Abram (na fotografiji desno). FOTO: AFP
Odpri galerijo
Perujci so se takole veselili zmage nad Brazilci. Edini gol je dosegel Luis Abram (na fotografiji desno). FOTO: AFP

Los Angeles – Perujska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Los Angelesu z 1:0 (0:0) premagala izbrano vrsto Brazilije in se ji tako oddolžila za poraz v julijskem velikem finalu pokala Amerike v Riu de Janeiru. Gostitelji južnoameriškega prvenstva so se tedaj veselili zmage s 3:1.

Odločilni gol je tokrat padel v 84. minuti, dosegel pa ga je Luis Abram, ki je po prostem strelu v brazilskem kazenskem prostoru skočil najvišje in z glavo matiral vratarja Edersona Moraesa. Brazilci, za katere je od 63. minute naprej igral tudi zvezdnik Neymar, so tako doživeli prvi poraz po 17 tekmah. Pred tem so igrišče nazadnje sklonjenih glav zapustili v četrtfinalu lanskega svetovnega prvenstva v Rusiji, ko so z 1:2 izgubili z Belgijci.


Argentinci nadigrali Mehičane

Lautaro Martinez je navdušil s hat-trickom. FOTO: AFP
Lautaro Martinez je navdušil s hat-trickom. FOTO: AFP


Uspešnejši so bili njihovi večni tekmeci Argentinci, ki so v pripravljalnem dvoboju v San Antoniu kar s 4:0 (4:0) odpravili Mehičane. Gledalci so vse štiri zadetke videli že v prvem polčasu.

Izjemno razpoložen je bil Lautaro Martinez, ki je zabil tri gole (v 17., 22. in 39. minuti), enega pa je prispeval Leandro Daniel Paredes.

 

Komentarji: