Pevnik: Za Olimpijo ni še nič izgubljeno

»Ko si trener Olimpije, predsedniku ni treba postavljati ciljev, ker je tudi cilj trenerja in igralcev biti najboljši. Vse je mogoče.«
Fotografija: Robert Pevnik napoveduje bojevito Olimpijo. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Robert Pevnik napoveduje bojevito Olimpijo. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Ljubljana – Slovenski nogometni prvak Olimpija je začel priprave za spomladanski del prvoligaške sezone. Kljub zaostanku devetih točk za vodilnim Mariborom in še ne v celoti znani kadrovski sestavi si želijo varovanci novega trenerja Roberta Pevnika, ki napoveduje bojevito Olimpijo, ubraniti krono iz prejšnje sezone.


Zelena družina, od čistilke do predsednika


»To je zame čast. Kar se je dogajalo prej, ni pomembno. To je nova zgodba, verjamem vanjo, zato sem prevzel to odgovornost. Niti v ligi ni še nič izgubljeno, to sem povedal tudi igralcem. Vsi pa moramo postati zelena družina, od čistilke do predsednika. Verjeti moramo v uspeh. Biti moramo bojeviti, samozavestni, potrebovali bomo tudi veliko sreče, ker bomo veliko tvegali, da bi dosegli cilj,« je poudaril Pevnik, ki je na trenerskem stolčku nasledil Zorana Barišića.


Cilj: ligaška lovorika


Cilj Ljubljančanov je jasen: ligaška lovorika! »Ko si trener Olimpije, predsedniku ni treba postavljati ciljev, ker je tudi cilj trenerja in igralcev biti najboljši. Vse je mogoče. Vse tekmece cenimo, a verjamemo tudi vase. Treniral bom najboljšo zasedbo v državi, ki se bo še okrepila. Najpomembnejši so samozavest, razmišljanje o sebi, trdo delo. Le to nas bo vodilo do uspeha,« je pojasnil 49-letni Pevnik, ki je bil trener Olimpije že v sezoni 2009/10, nazadnje pa strateg mladinske selekcije Olimpije.


Tvegano, toda ne brezglavo


»Ogledal sem si skoraj vse tekme, spoznal igralce. Imamo kakovost, igra bo precej tvegana, ne brezglava, zagotovo pa vselej na zmago,« dodaja Pevnik. Skozi izhodna vrata sta že šla Branko Ilić in Aris Zarifović, le še formalnosti naj bi ločile Aljaža Ivačiča od prestopa v ligo MLS k Portlandu, nejasna pa je še usoda nekaterih nogometašev, za katere menda vlada zanimanje tudi v tujini, z Rokom Kronavetrom na čelu. »Iščemo še kakovostnega srednjega branilca,« je še poudaril novi trener in dodal, da si v klubu prizadevajo za to, da bi v članski zasedbi priložnost dobila vsaj eden ali dva igralca.

Preberite še:

Komentarji: