Milan Mandarić je izbral Roberta Pevnika

Predsednik NK Olimpija v zeleno-beli družini našel trenerja do konca sezone
Fotografija: Robert Pevnik je že drugič v karieri trener Olimpije. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Robert Pevnik je že drugič v karieri trener Olimpije. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Robert Pevnik bo do konca sezone trener NK Olimpija, je po vrnitvi iz ZDA odločil predsednik kluba Milan Mandarić. Dosedanji trener mladinskega moštva, ki je prvi del sezone končal na 2. mestu skupaj z Mariborom (oba po 30 točk) za vodilnimi Domžalami (36), je bil nekaj mesecev že trener zeleno-belih v sezoni 2009/10.

Pevnik je že peti trener Olimpije v tej sezoni. Pred njim so v tej vlogi delovali Ilija Stolica, Aleksandar Linta, Safet Hadžić in Zoran Barišić.

»Velika čast, ponos in privilegij je biti trener najboljšega kluba v državi, toda tudi velika odgovornost in izziv. Sem samozavesten in pripravljen za to nalogo. Imamo odlično moštvo in verjamem, da bomo naredili dobre rezultate,« je na klubski spletni strani povedal 49-letni Celjan, ki je za člansko moštvo Olimpije leta 1995 igral tudi 23 tekem.

Ljubljančani bodo v še nepopolni zasedbi danes začeli priprave za drugi del sezone s testiranji na Fakulteti za šport, v polni postavi pa od ponedeljka.

Klub je še potrdil odhod Arisa Zarifovića, ki je bil član Olimpije šest let in pol. Kariero bo nadaljeval na Tajskem. Tridesetletnik iz Šempetra pri Novi Gorici je na klubski lestvici igralcev z največ derbijev proti Mariboru na tretjem mestu z 22 tekmami. Pred njim sta le Nihad Pejković in Dušan Kosić.

Komentarji: