Tudi Aris Zarifović zapušča vrste zmajev

Pri Olimpiji nadaljujejo z napovedano čistko, po Branku Iliću je klub zapustil tudi Aris Zarifović, ki bo kariero nadaljeval v tujini, omenjal se je odhod na Tajsko.
Fotografija: Aris Zarifović se poslavlja od Stožic. FOTO: NK Olimpija/SPS
Odpri galerijo
Aris Zarifović se poslavlja od Stožic. FOTO: NK Olimpija/SPS

Aris Zarifović je bil eden od ljubljencev stožiških navijačev, takšen status si je priigral predvsem z zelo borbenimi predstavami na zelenici. V klubu je bil od poletja 2012, za Olimpijo je zbral okroglih 150 nastopov in dosegel osem zadetkov, na 27 tekmah je nosil tudi kapetanski trak zmajev.
 
»V življenju pride čas, ko se neko obdobje konča in začne novo. Vsem vam, hvala! Hvala strokovnemu štabu za prave usmeritve, konstruktivne kritike, vlivanje poguma in motivacijo. Hvala soigralcem za iskrena prijateljstva, skupne cilje in pripadnost. Velika hvala navijačem. Za vsak glas, vsak aplavz, podporo in prihode na tekme. Dali ste mi občutek, da sem imel še eno družino,« je ob slovesu povedal Zarifović in zaključil: » V skoraj sedmih letih sem pri Olimpiji doživel nekaj slabih in veliko lepih trenutkov. Spominjal se bom zgolj lepih. V spomin so se mi najbolj vtisnile zadnje minute tekem v Velenju in Domžalah ter naše skupno veselje po teh uspehih. S težkim srcem vas pozdravljam z upanjem, da se čez nekaj let spet vidimo v Stožicah.«
 
Zarifoviću se je zahvalil tudi predsednik Milan Mandarić, čeprav je bilo jasno, da je tudi ljubljanski branilec na listi za »odstrel« v imenu pocenitve prvega moštva, z odhodom v tujino pa mu je Zarifović precej olajšal delo: »Aris je eden izmed simbolov Olimpije. Vemo, kaj vse je dal temu klubu in kako radi ga imamo vsi. Prav zato smo tudi ustregli njegovi želji po odhodu v tujino in ponosen sem, da smo se razšli tako pozitivno. Hvala mu za vse, kar je storil za Olimpijo, tukaj bo vedno dobrodošel, in veliko sreče v nadaljevanju kariere.«


 
Ob koncu jesenskega dela državnega prvenstva se je na glas govorilo tudi o odhodu Roka Kronavetra, ki pa zaenkrat ostaja v vrstah državnih prvakov, še vedno je neznanka tudi ime novega trenerja, ki bo zmaje vodil v spomladanskem delu prvenstva. 

Komentarji: